novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Nova glazba: Boris Štok, Mel Camino, Bow vs Plectrum, More Love Ensemble, U2 i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Prije nekoliko dana ugodno nas je iznenadila vijest da je Abba snimila nove pjesme, nadamo se da će biti i ugodne za slušanje. Iza nas je i jedna od omiljenih stvari – produženi vikend koji su mnogi iskoristili za odmor i putovanje jer se Praznik rada divno smjestio u utorak. Srijeda je dan kada Ziher donosi pregled novih singlova i videospotova, a veselimo se i petku kada će Jinxi održati svoj veliki slavljenički koncert u Domu sportova.

Domaća glazba

Boris Štok – Baby Baby

Baby Baby novi je singl Borisa Štoka. Spot je snimljen u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci kao dio nastupa uživo u režiji Vanje Tataja. Live session koji će biti uskoro objavljen sadržavat će neobjavljene pjesme s nadolazećeg albuma koji se očekuje ove jeseni. Sljedeći veliki Borisov nastup je 26. svibnja u Umagu na Sea Star Festivalu.

Mel Camino – Matoš

Velikogorički bend Mel Camino singlom Matoš najavljuje izlazak svog četvrtog albuma “Kad? Sad!” za sljedeći tjedan, točnije 9. svibnja. Ovime su odali počast velikom pjesniku koji se i nalazi u posljednjem kadru spota koji je režirao Ivan Špehar. Kako Matoš zvuči uživo moći će se čuti 16. svibnja u zagrebačkom Vinylu na promociji albuma.

More Love Ensemble – Snovi koraljni

Jazz fusion sastav More Love Ensamble čine Melita Lovričević, Petar Ćulibrk i Enos Kulger. Trio je objavio svoj prvi autorski album naziva “Waking up”, a na njemu se nalazi i pjesma Snovi koraljni. Filip Borelli režirao je spot koji kadrovima iz prirode vizualno lijepo prati zvuk koji nemamo prilike često čuti.

What Lies Beyond – Marilyn Rose Pt.2

What Lies Beyond je metal sastav oformljen 2012. godine, do sada su objavili EP izdanje “Transcendence”, a sada najavljuju izlazak debitantskog albuma “Coup de Grâce”. Singl Marilyn Rose Pt.2 govori o kraju jedne veze i zamjerkama koje nakon nje ostaju. Za snimanje i produkciju odgovorni su Vojan Koceić i Betonic Ground studio, a mix i master odradio je Henrik Udd.

Hojsak & Novosel (Bow vs Plectrum) – Lijepa naša domovino

Dvojac Bow vs Plectrum koji čine Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) odlučili su predstaviti himnu Republike Hrvatske u svom aranžmanu. Lijepa naša domovino zaživjela je u novom ruhu povodom nastupa dvojca u Strasbourgu u Europskom parlamentu. Spot je snimljen u kazalištu Komedija, a režirao ga je Josip Grizbaher.

Strana glazba

Father Jonh Misty – Mr. Tillman

Mr. Tillman nova je pjesma s novog albuma koju je predstavio Father Jonh Misty. “God’s Favorite Customer” izaći će 1. lipnja, malo više od godine dana nakon prethodnog i još uvijek aktualnog albuma “Pure Comedy“. Zanimljiv spot kombinira stvarnosti i traži pozorno gledanje.

U2 – Love Is Bigger Than Anything In Its Way

“Songs Of Experience” izašao je krajem prošle godine i sa svojih šesnaest pjesama predstavlja U2 kao stvarno iskusne glazbenike. Love Is Bigger Than Anything In Its Way govori o stvarima koje U2 propovijedaju kroz svoju karijeru, a radi se o ljubavi, toleranciji i prihvaćanju. U tom je tonu snimljen i spot koji govori glasnije od same pjesme.

Mastodon – Clandestiny

Mastodon su objavili novi spot za pjesmu Clandestiny s albuma “Emperor Of Sand” objavljenog prošlog proljeća. Riječ je o još jednoj društveno angažiranoj pjesmi s vrlo slikovitim spotom koji prikazuje borbu i agresiju. Mastodon je na turneji po SAD- u i svirat će tako cijelo ljeto.

Frank Turner – Little Changes

Britanski folk rocker Frank Turner pjesmom Little Changes najavljuje album koji izlazi ovog petka i nosi ime “Be More Kind”. Ovim singlom poziva na promjene pa makar i one male jer svaka je dobrodošla. A promjene i njega čekaju, barem one geografske jer kreće na svjetsku turneju.

Jason Mraz – Have It All

Američki glazbenik Jason Mraz odaslao je dobre vibracije pjesmom Have It All. Kao promicatelj umjetnosti posjećuje škole i potiče na kreativnost, a upravo tako je i snimljen spot za ovu pjesmu. U svom rodnom gradu Richmondu šetao je ulicama i uspio dvjesto djece dovesti u školu jedne nedjelje.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

Be social

Komentari