nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Glazba

Nova glazba: Explosions In The Sky, Highly Suspect, She Loves Pablo i drugi

Foto: Facebook.com/ Corinne Bailey Rae
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovotjedno izdanje glazbenih noviteta ponosno najavljuje dominaciju domaćih izvođača uz poneku oskudnu stranu zanimljivu singl poslasticu. Mogli bi pričati o Rozginoj Udajem Se, ali budimo realni, takav čaj ne pije se za ovim stolom.

Započinjemo profinjeno. Corinne Bailey Rae izbacila je singl s albuma čiji je izlazak zakazan za 13. ožujka, a nosi ime “The Heart Speaks In Whispers”. Naziv pjesme je Been To The Moon i miluje osjetila u maniri skladne soul, funk, R&B i mekog jazza kombinacije.

Rock trio Highly Suspect također se prijeti nekim novim pjesmama pa tako ovog puta pred nas stavljaju singl Serotonia. Sve nekako očekujem da mi svakom novom pjesmom skinu Lydiu sa trona, ali to se ni Serotoniom nije dogodilo.

Jedan od dražih mi post rock bendova Explosions In The Sky predstavili su pjesmu Logic of a Dream koja se nalazi na albumu “The Wilderness” koji izlazi 1. travnja.

Nježno ćemo prijeći na domaćicu. Kultna slovenska grupa Siddharta  i jedinstveni hrvatski glazbenik Damir Urban snimili su zajednički singl Strele V Maju. Singl se nalazi na Siddhartinom albumu “Ultra” koji je za Hrvatsku objavio Dancing Bear Records. Nije naodmet napomenti kako će 24. ožujka Siddharta održati koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Riječki metal bend Kryn izbacio je video za pjesmu And There The Scars Remain. Dečki poručuju da to što su utihnuli u zadnje vrijeme ne znači da ne rade ništa, što i dokazuju ovim uratkom. Veselimo se sljedećem novitetu.

Rolin Humes, jedno od glazbenih osvježenja posljednjih godina, ne samo na hrvatskom nego i regionalnom tržištu, premijerno je predstavio svoj novi glazbeni spot za pjesmu I Don’t Know.

Novo i svježe ime na glazbenoj sceni je Bozon. Toliko novo da je NeoNoir njihova prva autorska pjesma. Bit će zanimljivo pratiti u što će se razviti s obzirom na to da se radi o projektu originalnog basista Bad Mushroomsa.

 

She Loves Pablo najavio je premijerno izvođenje novog, trećeg albuma “Try Mandarin” u vrlo skoroj budućnosti u obliku vikend slavlja u KSETU. Provociranje stiže u obliku pjesme Next Of Kin i navodi nas da poderemo sve tapete s tog sivog zida. Nekako mi se čini da će mi “Try Mandarin” postati novi predmet obožavanja.

Međimurski pop-rock bend Genova izdao je svoj peti singl Grad bez tebe uz pripadajući videospot za Aquarius Records.

Započeli smo profinjeno pa ćemo završiti vulgarno i zdravo seljački. Krankšvester je objavio video za pjesmu Kru’Ti i time u dušu taknuo sve ljubitelje stila i mode osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pomogli su nam i predočiti kako bi izgledali dečki iz popularnog dvojca Wham! da su došli s Balkana.

Be social

Komentari