Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Glazba

Nova glazba: The Siids, Stephany Stefan, Prljave Sestre i drugi

24.06.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je All We Do Today riječkog benda One Possible Option.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će The Siids, Prljave Sestre, Mary May, Miki Solus ft. Riđi Riđ, Stephany Stefan i Sitzpinker.

U preporuci za stranu glazbu poslušajte Beyonce, Killers, Bob Dylan, Special Interest i The Midnight.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Sitzpinker – Da li

Tročlani Sitzpinker djeluje od 2017. godine, a čine ga Dunja Mijačić, Danilo Ilić i Pavle Trifunović. Do sad su objavili EP „Podlo poštovanje” i nekoliko singlova, a pjesma Metanoja našla se na Hali Gali kompilaciji. Novim singlom Da li bend najavljuje novo izdanje koje očekujemo uskoro.

The Siids – Moments of Laughing

Riječki duo The Siids predstavili su Moments of Laughing, šesti službeni singl s hvaljenog debitantskog albuma „Brutalist”.

Mary May – The Land of the Free

The Land of the Free nastala je kao intuitivna reakcija na recentne događaje u Americi koji su pokrenuli lavinu prosvjeda podrške u cijelom svijetu. Stihove i glazbu potpisuje Mary May, kao i snimanje gitare te aranžman, dok je Luka Čapeta zaslužan za finalni edit, snimanje violine i master. Video koncept, kao i realizacija, djelo su Maryne već poznate suradnice, redateljice i umjetnice Barbare Raad.

Prljave Sestre

Prljave Sestre u suradnji s Pop Depresijom i Kišobranom predstavljaju Unazad, treći singl s albuma „Najgore tek dolazi”. Autor glazbe i teksta je Miloš Pavlović, a lo-fi spot je uz pomoć video snimaka prijatelja i članova benda napravio Petar Milosavljević.

Miki Solus ft. Riđi Riđ – Sodoma i Gomora

Miki Solus izbacio je novi ljetni hit Sodoma i Gomora u kojem pjeva o guzicama, Stradunu i zečevima. U pjesmu se spontano ušetao najčupaviji član grupe High5 – Riđi Riđ, koji je odrepao svoj dio o frižiderima, princu Harryju i borovoj šumici. Animirani spot potpisuje Ira Bulić, a produkciju pjesme Silvio Pasarić. Ako se pitate kad će više taj koncert Mikija, evo samo što nije – u Booksi ovog petka, 26. lipnja.

Stephany Stefan – Red light

Pjesmom Red light, Stephany kao da poziva na preispitivanje svega onoga što se uzima zdravo za gotovo ili prihvaća kao svoju osobnu paradigmu. Iza imena Stephany Stefan stoji multidisciplinarna umjetnica iz Rijeke i kolektiv umjetnika koji spajaju različite izričaje u autentičnu audiovizualnu cjelinu koristeći looper i vokal. Stephany piše autorsku glazbu lišenu žanra, iako se u njoj mogu prepoznati elementi jazza, etna, pop-rocka ili ambijentalne glazbe. Prati je bend kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

Beyonce – Black Parade

Beyonce je objavila prvi singl nakon prošlogodišnjeg live izdanja „Homecoming”.

Killers – My Own Soul’s Warning

Killersi su objavili singl My Own Soul’s Warning koji najavljuje nadolazeći album „Imploding The Mirage”.

Bob Dylan – False Prophet

Bob Dylan je objavio treći singl s novog albuma „Rough and Rowdy Way”. Pjesma False Prophet nije u potpunosti nova, gitarske dionice Dylan je posudio od Billyja “The Kid” Emersona.

Special Interest – Street Pulse Beat

Punk bend Special Interest dolazi iz New Orleansa, a taman su izbacili svoj drugi album „The Passion Of” na kojem se nalazi pjesma Street Pulse Beat.

The Midnight – Dance With Somebody

Jedan od dražih synthwave dua, The Midnight, objavio je novi singl Dance With Somebody tako da ćemo ovotjedni pregled nove glazbe završiti zvukom koji podsjeća na osamdesete.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Helena Kezerić

(Visited 405 times, 1 visits today)

Komentari