nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nova glazba: Alejuandro Buendija, Barbara Munjas, Luce, Mačci i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Dimtafon imaju Mnogi Drugi .

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Alejuandro Buendija, Mačci, Barbara Munjas, Luce, marisol, Pavel i Dimitrije Dimitrijević.

Strane preporuke za slušanje su The Go Go´s, Marina, Eddie Vedder, Miley Cyrus ft. Dua Lipa i The Network.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Alejuandro Buendija – Gangbang 2020

Saša Antić je pod umjetničkim imenom Alejuandro Buendija objavio novi album „Škrinja” i predstavio himnu godine Gangbang 2020 za koju potpisuje tekst, glazbu i aranžman. Dragan Đokić autor je spota dok je mix i mastering odradio Hrvoje Prskalo.

Mačci – Korakom u mrak

Zagrebački Mačci su Tin Šarić, Sven Hamzić, Juraj Sarić i Niko Nobilo. Tin je autor teksta, a Niko glazbe za bendov autorski singl Korakom u mrak. Produkcijom se bavio Studio Républika, a Filip Šarić spotom.

Barbara Munjas – Gone Back

Kantautorica Barbara Munjas će sa singlom Gone Back biti dio kompilacije „Femme Nouvelle Vol. 2”. Sama potpisuje tekst, glazbu, aranžman i produkciju, a za mastering se pobrinuo Marko Kalčić. Redateljica spota je Nora Vrsalović.

Luce – Svaki put

Lucija Ćustić Luce predstavila je spot u režiji Dinka Šimca za svoj singl Svaki put. Kantautorica potpisuje tekst za pjesmu, ali i glazbu kojoj je koautor Alen Dović. Dović je također napravio i aranžman te produkciju pjesme.

marisol – Kontrol frik

Kontrol frik prvi je singl akustično – elektronskog dua marisol koji će se naći na njihovom nadolazećem debitantskom albumu. Spot za njihov autorski singl potpisuje Nikica Zdunić, a Mario Krnić i Igor Ivanković mix i mastering pjesme.

Pavel – Dobri se zaborave

Aljoša Šerić napisao je tekst i glazbu za Dobri se zaborave, novi singl benda Pavel koji prethodi objavi albuma „Ennui” najavljenog za prosinac. U stvaranju aranžmana pridružio mu se Jure Šešelja koji je odradio i produkciju, mix i mastering. Radislav Jovanov Gonzo redatelj je spota.

Dimitrije Dimitrijević – More

Dimitrije Dimitrijević glazbeni je projekt Dimitrija Simovića (Igralom). More je njegov novi singl kojim najavljuje izlazak albuma „Čar – pitanje”. Uz njega se u spotu kojeg je režirao Bojan Košti pojavljuje i Sara Renar koja je sudjelovala i u snimanju pjesme, kao i Miloš Vojvodić, Ivan Grobenski, Željko Ljubić Piti, Igor Pavlica i Vedran Peternel.

Strana glazba – preporuka za slušanje

The Go Go´s – Club Zero

The Go Go’s su objavile spot za pjesmu Club Zero, ranije objavljeni singl nakon dvadeset godina pauze a koji najavljuje i dokumentarac najavljen za veljaču sljedeće godine.

Marina – Man´s World

Velšanka Marina, koja se prije predstavljala kao Marina And The Diamonds, najavljuje objavu svog petog albuma sljedeće godine singlom Man’s World.

Eddie Vedder – Say Hi

Eddie Vedder je mimo svog matičnog benda Pearl Jam objavio pjesmu Say Hi koju je napisao za dječaka oboljelog od bulozne epidermolize. Prihodi od tog i singla Matter Of Time ići će u humanitarne svrhe za liječenje te bolesti.

Miley Cyrus ft. Dua Lipa – Prisoner

Ovog petka Miley Cyrus će objaviti svoj sedmi studijski album „Plastic Hearts” i najavljuje ga pjesmom Prisoner u kojoj je gošća Dua Lipa.

The Network – Flat Earth

Bend The Network poznat je po ustrajnom odbijanju priznavanja kako se radi o projektu benda Green Day, iako im gotovo nitko više ne vjeruje. Kako bilo, Flat Earth je pjesma s EP izdanja „Trans Am”.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari