nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Nova glazba: Banana Zvuk & Alejuandro Buendija, MOKOSH i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je singl Vintaž grupe Očevi.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Banana Zvuk & Alejuandro Buendija, Lili Gee, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ft. Petra Perišić, MOKOSH i Fighting Sparrow.

Što ima novog u stranoj glazbi ispratite u mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Banana Zvuk & Alejuandro Buendija – Pisma slobode

Dvojac Banana Zvuk najavljuje novi album na kojem će se naći njihova suradnja s Alejuandrom Buendijom, odnosno Sašom Antićem. Pisma slobode objavljena je prije mjesec dana, a konačno je dobila i svoj videospot koji potpisuju Banana Zvuk i Tigro Mayo.

Lili Gee – Vlaška

Novi album objavila je grupa Lili Gee, a riječ je o drugom studijskom uratku „Ispod kože” na kojem se nalazi 11 pjesama, među kojima je i Vlaška, na kojoj je grupa ugostila Matiju Dedića za klavirom.

 Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli – Izgubiti neću dah ft. Petra Perišić

Poznati voiceovci, Vinko Ćemeraš i Petra Perišić, udružili su snage u singlu Izgubiti neću dah. Za tekst i glazbu zaslužan je Srđan Sekulović – Skansi, a za videospot Mare Milin i Lidija Balija.

MOKOSH – None

Boris Harfman iz Lado Electro predstavlja samostalan projekt MOKOSH i prvi singl None, uz što i Crowasha remiks pjesme iza koje stoji John Fryer. Singl je najava albuma „Cabaret Folklorico”.

Fighting Sparrow – Drink it

Iz Niša dolazi sastav Fighting Sparrow koji singlom Drink it najavljuje svoj debitantski album. Videospot potpisuju Miloš i Aleksandar Bogdanović.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Patricija Turkalj.

Be social

Komentari