Glazba

Nova glazba: Tonka, Ti, ja i moja mama, Rezerve, White on White i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 3 minute

Još jedan Porin je za nama, forma je odrađena i rado bismo s nestrpljenjem čekali drugi, ali… Nastavak vikenda nažalost obilježio je suludi cirkus prosvjednika koji nemaju pojma zašto su se okupili, ali glavno da su vikali po centru glavnog grada. Nepotrebnu buku pokušali smo izbiti iz ušiju svježom dozom nove glazbe koju smo slušali zadnjih dana, a lijepo je i sjela vijest o ljetnom koncertu LP u Šibeniku.

Domaća i regionalna glazba

Ti, ja i moja mama – Samo da znaš

Novi singl grupe Ti, ja i moja mama  Samo da znaš nježna je pjesma o rastanku za koju je glazbu i tekst napisala Ana Opalić, a ujedno je i autorica spota. Njegova zanimljivost je da je sniman na brodu Postira na liniji Dubrovnik – Šipan u veljači ove godine. Pjesma je i drugi singl sa albuma “Teška kao dno” kojeg možemo očekivati na jesen.

Tonka – Jedno jutro

Tonka je predstavila svoj treći samostalni singl. Nakon singlova Bolji smo i Pozitivizam, sada je došao red na Jedno jutro. Pjesmu koja govori o pretpostavci da sutra ne postoji napisao je njezin suprug Aljoša Šerić. Očekivanje albuma do kraja godine može se skratiti crno- bijelim spotom koji prikazuje prazne prostore i ulice, a djelo je Vanje Vascarac.

White on White – This War

White on White projekt je kantaurota Marka Roglića koji se premijerno predstavio pjesmom Mirage, a sada put nastavlja s This War. Pjesma govori o bojnom polju koje nastaje nakon što nestane emocija u jednom odnosu. Video uradak djelo je Martine Šalov / Tiny Bizz Photography, a za glazbu i tekst se pobrinuo sam autor.

ZAA – Closer

ZAA, sedmeročlani bend iz Kruševca, našoj je publici poznati po suradnji  M.O.R.T.-om na pjesmi Ne odustajem. Trenutno rade na svom četvrtom albumu a uz novi vokal predstavili su i novi singl. Closer je ritmična i plesna jazzy ljubavna pjesma čiji je spot jednostavno snimljen u jednom baru. Koncertno su dosta aktivni pa možda svrate i do nas.

Rezerve – Koga briga za zvijezde

Rezerve se spremaju “Ravno u zamku”. Ime je to njihovog albuma prvijenca čiji se izlazak uskoro očekuje. Koga briga za zvijezde još je jedna njihova retro rock pjesma koju su obogatili brass sekcijom u zvučnome dijelu, i glumcima i vizualnom dijelu. Redatelj spota je Milan Latković.

Spiridon – Kao da

Bend Spiridon iza sebe ima dva albuma (“Krik” 2014. i “Čovjek monstrum” 2017.), a sada najavljuju i treći. Planiraju ga objaviti ove jeseni, nosit će ime “22” i najavljuju ga singlom Kao da za koju su glazbu i tekst napisali sami.

Strana glazba

Jack White – Over and Over and Over

Napokon je objavljen novi album “Boarding House Reach”. Jacka Whitea. Promocija se odvila u Varšavi i uz stream uživo, što je sigurno bilo fanovima na veselje, s obzirom na to da su na njegovim koncertima odnedavno zabranjeni mobiteli. Najnoviji singl za koji je snimio spot je Over and Over and Over i donosi nov i malo redizajniran zvuk čudnovatog glazbenika.

Snow Patrol – Don’t Give In

Snow Patrol nakon sedam godina spremaju novi album “Wildness”. Bit će objavljen 25. svibnja, a Don’t Give In najavni je singl i jedna je od deset pjesama novog studijskog izdanja. Bend je u Zagrebu nastupio 2009. godine kao predgrupa U2, a u sklopu ove turneje ne nazire se mogućnost ponovnog dolaska.

Marilyn Manson – Tattoed In Reverse

Marilyn Manson, objavio je spot za pjesmu Tattoed In Reverse, a zanimljivo je da mu se u u snimanju pridružila i prijateljica Courtney Love. Na početku spota stoji upozorenje o uznemirujućem sadržaju, a za novi album “Heaven Upside Down” sam Manson kaže da je nasilan.

U2 – American Soul

American Soul nalazi se na aktualnom albumu “Songs Of Experience” objavljenom krajem prošle godine. U2 i ovdje prozivaju društvo i potiču na aktivizam, što zapravo ne čudi jer su kroz svoje djelovanje često bili društveno osviješteni. Iako je novi materijal podijelio mišljenja, U2 su U2 i uvijek će naći svoje mjesto u svijetu glazbe.

James Bay – Pink Lemonade

Njegov drugi album “Electric Light” stiže sredinom svibnja, a James Bay najavljuje ga još jednim singlom – Pink Lemonade. Electro pop pjesma brzo ulazi u uho, ali i brzo izlazi iz njega. Možda će cijeli album biti pamtljiviji i dojmljiviji.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

Be social

Komentari