Glazba

Nova glazba: Porto Morto, Willow Avenue, KUD Fichfirichi i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Po prvi puta u Novoj Glazbi imamo izjednačenje. Isti broj vaših glasova dobili su Moraines s pjesmom The Brute i Djela s pjesmom Kad, a naša Facebook publika izglasala je za pobjednički singl tjedna grupu Moraines.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Porto Morto, Willow Avenue, Kriptidi, Dosh Lee & Chubi & Robert Urlić, Kud Fichfirichi, Fani Solomun, Tibor & Koolade, Činčila i Filip Rudan.

Strane preporuke za slušanje su Morcheeba, The Joy Formidable, The Offspring, Dropkick Murphys i Royal Blood.

Domaća i regionalna glazba

Porto Morto – Čekam ih

Porto Morto singlom Čekam ih najavljuju novi album. Tekst, glazbu i aranžman potpisuju Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, a pjesma je snimljena u studiju Šećer. Roko je ujedno režirao i spot.

Willow Avenue – Hello, Goodbye

Willow Avenue novo je ime na sceni. Tročlani bend čine Mary May (Marija Buritić), Jack De Shaw (Jakša Perković) i Ante Perković. Hello, Goodbye njihov je prvi singl za koji je Mary napisala tekst, a Jakša i Ante glazbu, dok se Barbara Raad pobrinula za spot. „Come What May” ime je njihovog albuma kojeg će objaviti 28. travnja.

Kriptidi – Krila

Zadarski Kriptidi spremaju predstaviti svoj drugi album koji će se, kako sami kažu, pojaviti bez najave. Znamo samo da će na njemu biti i Krila.

Dosh Lee & Chubi & Robert Urlić – Vodič za preživljavanje u horor-trash filmu

Zagrebački bend Dosh Lee ugostili su Chubija i Roberta Urlića za singl Vodič za preživljavanje u horor-trash filmu. Time najavljuju izlazak albuma „Obostrano zadovoljstvo” ove godine.

KUD Fichfirichi – Prokleta je nedilja

KUD Fichfirichi su Saša Antić (TBF) , Branko Dragičević (Valentino Bošković), Marco Grabber koji je režirao spot, Ivan Arnold, Frane Delić i Vladimir Graić (4 Tenora). Antić i Dragičević autori su teksta, a Grabber i Arnold glazbe. Glazbeni kolektiv predstavio se pjesmom Prokleta je nedilja.

Fani Solomun – Sama

Varaždinska glazbenica Fani Solomun predstavila je svoj drugi singl Sama za koji je napisala tekst i glazbu. Aranžman, produkciju, mix i master te spot odradila je VRH produkcija, a album kantautorice možemo očekivati ove godine.

Tibor & Koolade – Ubij ih uspjehom

Ubij ih uspjehom singl je s friško objavljenog albuma „Kocke” kojeg su zagrebački reper Tibor i producent Koolade zajedno snimili. Tibor je autor stihova, a Koolade je odradio produkciju, mix i aranžman.

Činčila – Pogledaj

Sarajevski bend Činčila  predstavlja singl s albuma „Bez oblika”. Tekst i glazbu za Pogledaj radili su Vanja Solaković i Ismar Žalica, a animirani spot djelo je Zorana Hercega.

Filip Rudan – Kad me svojim nazvala

Filip Rudan je na ovogodišnjoj Dori nastupio s pjesmom Blind koju je napisao Aljoša Šerić, a ovo je njena inačica na hrvatskom jeziku – Kad me svojim nazvala.

Strana glazba- preporuke za slušanje

Morcheeba – The Moon

Iz rubrike svjetsko, a naše izdvajamo The Moon, pjesmu koju je Irena Žilić objavila na svom albumu „Haze”, a Morcheeba joj je dala novo ruho i naći će se na njihovom nadolazećem albumu „Blackest Blue”.

The Joy Formidable – Into the Blue

Velški alt rock bend The Joy Formidable rade na novim pjesmama za album i predstavili su novi singl Into the Blue.

The Offspring – Let the Bad Times Roll

The Offspring će objaviti svoje deseto po redu studijsko izdanje 14. travnja i najavljuju ga istoimenim singlom Let the Bad Times Roll.

Dropkick Murphys – Middle Finger

„Turn Up That Dial” ime je albuma na kojem se nalazi Middle Finger a kojeg će Dropkick Murphys objaviti zadnjeg dana travnja.

Royal Blood – Limbo

Engleski duo Royal Blood svoj novi album „Typhoons” najavljuju za kraj travnja singlom Limbo.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari