Glazba

Nova glazba: Keops, Elemental/Filip Motovunski, Silk Milk, Britney Spears i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

U tjednu za nama još su se jednom izmjenjivale patetika i glupost u političke svrhe, parolama su se mazale oči i dizale tenzije ali bez veće štete. Na žalost, štetu je pretrpio Ferragosto Jam koji je zbog nevremena koje ga je poharalo morao biti prekinut. Ipak, uvijek im ostaje ona this time next year… Gađalo se u Sinju po 301. put u sridu, a tko je pogodio objave za mjesto na listi pregleda ove nove glazbe pogledajte u nastavku.

Riječki hard rock bend Keops predstavili su peti singl s  albuma „Lica sudbine“ – Čedna gradska lica. Radi se o obradi pjesme unikatnog Atomskog skloništa koja je nakon gotovo četiri desetljeća još uvijek aktualna. Poslušajte kako su to Keopsi odradili.

Prije dvije godine četiri mladića u Rijeci su oformili Slik Milk, instrumental progressive funk rock bend, a sada su objavili novi singl. Peanut je njihovo autorsko ostvarenje, a u očekivanju studijskih uradaka evo kako zvuče uživo.

Tijelo pamti sada je već svima dobro poznati hit Elementala, ali dali su mu novo ruho. Filip Motovunski dobio je priliku napraviti remix i napravio je to jako dobro u drum´n´bass ritmu, a pjesma je dobila i svoj video uradak snimljen u Zadru kada je premijerno izvedena ova verzija.

Puno je vremena prošlo otkada je Britney Spears postala pop princezom, a Make me… je na tragu njenih tadašnjih hitova. Nakon uspona i padova nije odustajala i uporno se vraćala, a ovaj je singl snimljen u njenom prepoznatljivom stilu. Sam spot podsjeća na one koji su bili aktualni u vrijeme njenih početaka i sve skupa je zapravo dobro pop ostvarenje.

Uoči početka Olimpijade, Katy Perry je za svoj nedavno objavljeni singl Rise snimila spot.

Purple Lamborghini jedna je od pjesama na službenom soundtracku filma „Suicide Squad“. Skrillex i Rick Ross surađivali su na ovom singlu punom moćnih beatova, a i sam je spot prilagođen temi. Ništa neočekivano, nešto poput spotova povezanih s filmom „Brzi i žestoki“, a svoje mjesto u video uratku našao je i Jared Leto.

Rođena Šveđanka Tove Lo objavila je singl Cool girl, a ritmična pop pjesma dolazi kao još jedna u nizu ljetnih izdanja. Simpatično i britko izdanje gubi na oštrini u refrenu jer kada je netko stvarno cool ne mora to stalno ponavljati.  Za sada samo kao audio singl, ova pjesma možda i zasluži dobiti svoj spot.

Obećavajući početak spota zapravo je uvod u dosta loše izdanje Johna Newmana. Óle je aktualni singl za koji se čak potrudio otići u Meksiko, ali ni tamo to ne zvuči bolje. Njegova vokalna izvedba nije na razini i zvuči kao da se već pogubio. Možda je vrijeme da ovaj mladi Britanac malo odmori, jer bila bi šteta nastaviti ovako.

Ariana Grande pokazala je nježniju stranu te predstavila sebe i svoj glas. U usporedbi ove verzije  pjesme s onom ranijom Into You, ova izaziva više emocija. Možda ste kao novi singl očekivali nešto drugo, a možda ovo jednostavno postaje novi hit u glazbi – umjetnici obrađuju sami svoje pjesme.

Knox Brown, britanski producent i izvođač, nedavno je objavio svoj prvi EP “Shearching”, a predstavlja ga singlom No Slaves. Naslov govori sve, pjesma je o slobodi. Socijalno angažirani stihovi uz urbane ritmove složeni su u još jednu aktivističku pjesmu koju bi trebalo poslušati.

Let Yourself Breathe prvi je singl skupine Creatures Of Habit kojim najavljuju izlazak prvog albuma u listopadu ove godine. Radi se o pozitivnoj pjesmi u fantastičnom old school aranžmanu koju zapravo ne očekujete kada vidite početak spota. Vizualno nije ništa posebno, ali nosi puno dobrih vibracija.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

Be social

Komentari