Glazba

Nova glazba: Jelena Radan, Silk Milk, Luul, Krešo Bengalka, Cat Power i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Još koji dan kukat ćemo kako nam je vruće, možda još koji vikend uloviti na moru i onda mirno krenuti odbrojavati do Božića. U glazbenom svijetu kod nas još vlada lagano zatišje dok je na svjetskoj sceni bilo burno. Nažalost, napustila nas je kraljica soula Aretha Franklin. No agonije u traženju novih singlova nije bilo pa i ove srijede donosimo pregled noviteta, kako domaćih tako i stranih.

Domaća glazba

Jelena Radan – Negdje tamo gore

Jelena Radan s pjesmom Negdje tamo gore nastupila je na XXI. Dalmatinskoj šansoni i pobijedila, što je lijepa uvertira za nadolazeći album. Jelena je tekst za pjesmu napisala sama, dok joj se u pisanju glazbe pridružila Anita Valo (Meritas). Edi Cukerić zaslužan je za produkciju a Konrad Mulvaj za aranžman.

Silk Milk – AmperKat

Riječki Silk Milk dostavio je još jedan autorski singl. AmperKat stiže kao dobra podloga za privikavanje na život nakon godišnjeg odmora svojom dobrom vibrom. Pjesma je snimljena u Studiju Palach, David Marić i Hrvoje Skočić snimali su video, a Goran Glušac, klavijaturist, montirao je i producirao spot u koji je ubacio i, kako kaže, “fora efekt” koji je vidio na netu.

Krešo Bengalka x Drill x Bore Balboa – Nisam odavde

Krešo Bengalka ovog je puta udružio s dvojicom kolega, Drill i Bore Balboa. Spoj hrvatsko/slovensko/njemačkog rapa rezultirao je s Nisam Odavde, multijezičnim predstavljanjem svakog od navedenog. Naravno svi su opasni i inatljivi, no s glazbenom pozadinom su malo i patetični. Sva trojica su potpisnici rima, Laer potpisuje glazbu, a Glitch video.

Luul – Nju nije briga

Kantautor Luul objavio je videospot za singl Nju nije briga kojim najavljuje svoj debitantski album “Prevelika očekivanja“. Album sadrži devet pjesama, a bit će dostupan od 6. rujna na Luulovoj Bandcamp stranici.

2Cellos – Vivaldi storm

Stjepan Hauser i Luka Šulić kao 2Cellos objavili su novi spot. Vivaldi storm najavljuje njihov novi album “Let There Be Cello” koji se očekuje u listopadu. Kažu kako žele izbrisati granice žanrova i da je bitno samo violončelo. Kamenolom kod Pule odabran je za vizualnu podlogu Vivaldijevih nota, a Kristijan Burlović snimio je spot.

Strana glazba

Cat Power ft. Lana Del Rey – Woman

Cat Power će početkom listopada objaviti novi album imena “Wanderer”. Na njemu će se naći i Woman, najavni singl na kojem gostuje Lana Del Rey. Prije samog izlaska albuma i koncertne promocije, Cat Power nastupit će krajem rujna s The National i Phoebe Bridgers.

Janet Jackson x Daddy Yankee – Made For Now

Daddy Yankee pridružio se Janet Jackson u novom singlu i spotu za pjesmu Made For Now, a pjesma će se naći na njenom novom albumu. Naglasak je u spotu stavljen na konstantno plesanje i puno boja, što je u krajnjoj liniji i dobro za jednu veselu, ali jednoličnu pjesmu.

Greta Van Fleet – When The Curtain Falls

Greta Van Fleet mladi je bend sastavljen od  blizanaca Josha i Jakea, njihovog mlađeg brata Sama i obiteljskog prijatelja Dannya. Četvorka izvodi repertoar iz kojeg se odmah može čuti tko su im uzori, a When The Curtain Falls singl je koji najavljuje debitantski album.

Death Cab For Cutie – Northern Lights

Album “Thank You for Today” je vani, kao i singl Northern Lights koji podsjeća na pjesme s početka djelovanja benda. Death Cab for Cutie predstavili su novi materijal s kojim će na koncertnu turneju diljem SAD-a, a početkom sljedeće godine stižu u Europu.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

Be social

Komentari