Vizart

Art Pullover: Nova umjetnička adventska lokacija

art pullover
Foto: Facebook.com/ events
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovogodišnji advent bit će bogatiji za jednu umjetničku manifestaciju vođenu motom umjetnost dostupna svima. Art Pullover ove će godine predstaviti više od 50 mladih umjetnika s nezavisne scene u razdoblju između 1. i 30. prosinca u Branimir centru i Pikto galeriji.

Osim prodajne izložbe, Art Pullover svakog četvrtka priprema i sitotisak live show. Posjetitelji će postati promatrači izvedbe umjetničkog rada – moći će sami odabrati dizajn koji će im na licu mjesta kolektiv Sito(s)tisak otisnuti na majicu.

Imat ćemo priliku i upoznati umjetnike kroz program Meet the artist dok će Gallery talk and walk biti prilika i za razgovor o galerijskoj sceni. Govorit će se i o 20 godina festivala Crtani romani show, tržištu umjetnina te će se održati predavanja o stripu uz promotivnu prodaju radova.

art pullover
Foto: Press
Za svakog ponešto

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) priprema književne večeri gdje će o iskustvu vođenja radionica pisanja govoriti neki od hrvatskih ponajboljih književnika i CeKaPe voditelja. Umjetničkom aspektu programa pridružuje se plesna predstava Burza grešaka, nastala po konceptu autorice i jedne od izvođačica – Dore Kokolj, kao i modna revija zimske kolekcije branda Bubu with love iza kojeg stoji mlada modna dizajnerica Tara Jurković.

Art Pullover također je mjesto za upoznavanje drugih, svjetskih kultura. Svakog ponedjeljka odvijat će se japanske večeri gdje nas očekuje radionica origamija, degustacija sushija, čitanje haiku stihova i ritualno ispijanje čaja.

Ni glazbe neće nedostajati, a za to će se pobrinuti Meritas, Jelena Radan te Lidija Bauk, dok će u sklopu programa Akustični petak svakog petka navečer svirati domaći mladi bendovi koji su se predstavili u emisiji Cener Radija 101.

Ako vam prethodno navedeni događaji nisu zvučali privlačno, onda će vas ovo sigurno privući. U prostoru galerije održavat će se vjenčanja u Las Vegas stilu gdje će sve zaljubljene preko ušiju vjenčati Mario Kovač. Kovač će ujedno svakog utorka voditi i kvizove o znanju u književnosti, glazbi, filmu i televiziji te općoj kulturi. Svi posjetitelji moći će se prijaviti, a najbolje očekuju i nagrade.

Mali plac s tavana ponudit će delicije s obiteljskih gospodarstava, a predstavit će se i Bakini pokloni, Etno udruga Lada i OPG Marinović. Moći će se kušati razne slastice inspirirane hrvatskom tradicijom, ali i hrana drugih kultura.

Be social

Komentari