Film

Novo u kinu: Nemoguća misija, Barbie i strah u srpnju

kinu
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od ružičastog svijeta Barbie lutaka do uništavatelja svijeta Oppenheimera, preko paklenog putovanja Kinom do toga što se krije u zidovima do avantura Ethana Hunta i njegova tima – vaša misija, ako je odlučite prihvatiti, jest pogledati sve te divne naslove u još jednom uzbudljivom mjesecu u kinu.

Srpanj donosi sraz titana – „Barbie” vs. „Oppenheimer”, ali i druge naslove koji će vam se zasigurno svidjeti i koji će dodatno pojačati ionako uzavrelu ljetnu atmosferu.

6.7. „Pakleni provod”

Od scenarista serije „Family Guy” i producenata filma „Superbad” dolazi urnebesna avanturistička komedija o četiri prijateljice koje se zapute na putovanje u Kinu kako bi pronašle biološke roditelje jedne od njih. Glumačku postavu čine Stephanie Hsu, Sherry Cola, Ashley Park, David Denman, Annie Mumolo i drugi.

13.7. „Nemoguća misija: Odmazda – prvi dio”

Ethan Hunt i njegov tim za nemoguće misije ponovno su u akciji! Ovog puta Hunt mora spriječiti da oružje za masovno uništenje ne padne u krive ruke (a to su svake) i pobijediti smrtonosnog i tajanstvenog novog neprijatelja. Hunt će se također morati suočiti i s tajanstvenim silama iz njegove prošlosti te činjenicom da bi i ova misija mogla odnijeti živote onih do kojih mu je stalo…

Gigantsku glumačku postavu predvodi Tom Cruise kao Ethan Hunt, a pridružuju mu se Esai Morales kao glavni zlikovac, povratnici Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon Pegg, Ving Rhames i Henry Czerny dok su nova lica franšize Pom Klementieff, Hayley Atwell, Indira Varma, Charles Parnell, Shea Whigham, Rob Delaney, Cary Elwes i drugi.

Redatelj i koscenarist filma je oskarovac Christopher McQuarrie dok je za glazbu bio zadužen Lorne Balfe. Ovaj članak će se uništiti za 5, 4, 3, 2…

20.7. „Barbie”

Stavite ružičaste naočale i zakoračite u predivan svijet u kojem u luksuzu i raskoši žive razne Barbike i Kenovi, no kojemu uskoro prijeti triježnjenje kad jedna od njih shvati da je lutka i kreće u istraživanje stvarnog svijeta.

Film Grete Gerwig u kojem glume brojna poznata lica – Margot Robbie, Ryan Gosling, John Cena, Will Ferrell, Dua Lipa, Michael Cera i Helen Mirren kao pripovjedačica filma. Za glazbu su bili zaduženi Mark Ronson i Andrew Wyatt.

20.7. „Oppenheimer”

A sad skinite ružičaste naočale, navucite proturadijacijsko odijelo i zakoračite u svijet znanosti i znanstvenika koji su odgovorni za najveću strahotu čovječanstva – nuklearne bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki. Dakako, riječ je o filmu Christophera Nolana o J. Robertu Oppenheimeru, tvorcu atomske bombe i voditelju Projekta Manhattan.

Oppenheimera glumi Cillian Murphy, a pridružuju mu se Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Jack Quaid, Gary Oldman, Casey Affleck i brojni drugi. Glazbu je skladao švedski skladatelj Ludwig Göransson.

20.7. „Paučina”

Osmogodišnjeg dječaka Petera neprestano muči tajanstveno kucanje u zidovima spavaće sobe njegovih roditelja koji smatraju da dječak ima prebujnu maštu i da umišlja. Ipak, nešto se zlokobno krije u zidovima, ali i tajni koju skrivaju njegovi roditelji. U ovom horor filmu glume Antony „Homelander” Starr, Lizzy Caplan, Cleopatra Coleman i drugi. Glazbu potpisuju Drum & Lace.

27.7. „Dvorac straha”                                    

Natprirodna horor-komedija o samohranoj majci i njenom sinu koji se usele u kuću za koju se ispostavi da je ukleta te su primorani angažirati stručnjaka za paranormalno, svećenika, povjesničara i vidovnjakinju kako bi se riješili zlih duhova.

Glume Tiffany Haddish, Rosario Dawson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, LaKeith Stanfield, Jared Leto (ova stvar je već time osuđena na propast), Hasan Minhaj, Winona Ryder i drugi. Glazbu je skladao Kris Bowers.
Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari