Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Glazba

Placebo se u srpnju vraća u Zagreb

26.02.2020. Igor Yuri JuriljFoto: facebook.com/officialplacebo
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Dvije su godine prošle otkako je engleski bend Placebo bio na turneji, a čak četiri otkako su nas zadnji put posjetili u Hrvatskoj. Bilo je to tada u sklopu turneje povodom 20 godina benda, odnosno objave EP-ja “Life’s What You Make It”. Ovoga se puta vraćaju usred ljeta na zagrebačku Šalatu gdje nastupaju 15. srpnja.

Peti posjet Hrvatskoj

Placebo predvodi androgini Brian Molko koji je bend osnovao ranih devedesetih s basistom Stefanom Osdalom, otkako su promijenili tri bubnjara. Neapologetični bend promijenio je čovjeka za bubnjem triput ne bi li se danas po prvi puta predstavljao kao dvojac. Stari školski prijatelji danas imaju prateći bend poznat po teškim distorzijama, Molkovom nazalnom, a visokom glasu i Stefanovom modulativnom basu.

Placebo su nas posjetili u sklopu turneja “Sleeping With Ghosts” 2003. godine, zatim 2007. godine kada su predstavljali “Meds”. Po objavi posljednjeg albuma “Loud Like Love” u Zagrebu su bili 2015. godine na Inmusicu. zadnji su put navratili godinu kasnije u KC Dražena Petrovića u sklopu spomenute rođendanske turneje.

Osobni zaštitnik benda bio je i veliki David Bowie. Na samom početku karijere uzeo ih je na turneju za predgrupu, a ubrzo nakon toga ih je osobno nazvao i zamolio suradnju na današnjem kultnom Without You I’m Nothing.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 27. veljače po cijeni od 220 kuna. Od 1. travnja cijena će iznositi 240 kuna, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 260 kuna.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop , Dallas Music Shop Rijeka, sva prodajna mjesta Eventima.

(Visited 471 times, 3 visits today)

Komentari