nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Placebo se u srpnju vraća u Zagreb

Foto: facebook.com/officialplacebo
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Dvije su godine prošle otkako je engleski bend Placebo bio na turneji, a čak četiri otkako su nas zadnji put posjetili u Hrvatskoj. Bilo je to tada u sklopu turneje povodom 20 godina benda, odnosno objave EP-ja “Life’s What You Make It”. Ovoga se puta vraćaju usred ljeta na zagrebačku Šalatu gdje nastupaju 15. srpnja.

Peti posjet Hrvatskoj

Placebo predvodi androgini Brian Molko koji je bend osnovao ranih devedesetih s basistom Stefanom Osdalom, otkako su promijenili tri bubnjara. Neapologetični bend promijenio je čovjeka za bubnjem triput ne bi li se danas po prvi puta predstavljao kao dvojac. Stari školski prijatelji danas imaju prateći bend poznat po teškim distorzijama, Molkovom nazalnom, a visokom glasu i Stefanovom modulativnom basu.

Placebo su nas posjetili u sklopu turneja “Sleeping With Ghosts” 2003. godine, zatim 2007. godine kada su predstavljali “Meds”. Po objavi posljednjeg albuma “Loud Like Love” u Zagrebu su bili 2015. godine na Inmusicu. zadnji su put navratili godinu kasnije u KC Dražena Petrovića u sklopu spomenute rođendanske turneje.

Osobni zaštitnik benda bio je i veliki David Bowie. Na samom početku karijere uzeo ih je na turneju za predgrupu, a ubrzo nakon toga ih je osobno nazvao i zamolio suradnju na današnjem kultnom Without You I’m Nothing.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 27. veljače po cijeni od 220 kuna. Od 1. travnja cijena će iznositi 240 kuna, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 260 kuna.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop , Dallas Music Shop Rijeka, sva prodajna mjesta Eventima.

(Visited 512 times, 1 visits today)
Be social

Komentari