Glazba

Osam pjesama koje (ne)će poharat Europu

Foto: facebook.com/ HELLO Europe
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ HELLO Europe
Foto: facebook.com/ HELLO Europe

Došao je i taj dan, Hrvatska je postala članice Europske Unije, granice su nestale i sad smo dio europske zajednice, a s time je i hrvatska glazba postala europska i može poharat ljestvice drugih članica EU. Koliko smo daleko od Europe u glazbenom smislu možemo najbolje vidjeti iz sljedećeg popisa hrvatskih hitova koji sigurno (ne)će osvojiti Europu.

Severina – Italiana

Iako je izašla prošlo ljeto i stigla čak i do slavnog američkog blogera Pereza Hiltona, Seve ima ovu sezonu šansu za europsku dominaciju. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su prošloljetni hitovi bile pjesme ”Takata” i ”Balada”(poznatija kao ”Čeče re reče”), Severinina ”Italiana” ima sve elemente ljetnog hita: plesni ritam, polugole cure u scenama masovnog partijanja i naravno par talijanski stihova.

Colonia – Svijet voli pobjednike

Svi se mi toleriramo i pravimo fini, ali Europa je oduvijek bila ratni kontinent, nadmećemo se međusobno jer znamo da na tronu može biti samo jedan. Čekamo trenutak kad će Europljani otkriti ovu pjesmu i pretvoriti je u službenu himnu svih velikih sportskih događanja.

Senna M – Tuc Tuc

Stopostotni hit, svi znaju taj tuc – tuc ritam i već vidimo kako će ekipa skakat na ovu stvar i derat se ”I wanna tuc tuc” po europskim klubovima.

Jacques Houdek – Go and Get it

Zna Jacques da se treba prilagodit Europi ako želiš uspjet, pa je tako snimio pjesmu na engleskom s dubokoumnom tematikom o pravu čovjeka da bude što je i ode i uzme si što zaslužuje.  Veliki čovjek i budući veliki hit.

Simona Gotovac – Lova

Tko bi mogao odoljeti Simonici? Ne zna izgovorit ”r” kao većina Europljana, a još k tome pjeva kako joj treba lova. Merkelica najvjerojatnije neće biti oduševljena kad joj pola Europe krene pjevat Simonine stihove,a koliko dugo će se Simona održat na top ljestvicama ovisi koliko dugo će trebat dok pare ne sjednu na račun.

Franka Batelić – Pred svima

Europa voli Rihannu i nogomet, to zna i Franka. Spot u Rihanninom stilu, catchy melodija i pokoji ”Ooooou”, da je još Ćorluku strpala u spot, uspjeh bi joj bio zagarantiran.

Minea – Da me oće Stipe

Možda je Stipe neće, ali koga briga, naći će Minea nekog njemačkog Stevena ili Stefana. Dobiva i dodatne bodove za reperske klince.

Nives Celzijus – Bijesna

Kvaliteta pjesme nije bitna dok ima dovoljno golotinje koja će skrenut pažnju s manjka talenta, zna to i Nives, a s obzirom da se je već uspjela malo progurat u njemačke medije, samo je pitanje vremena kad će postat glavna europska starleta. Majko mila.

Daleko smo mi od Europe u glazbenom smislu.  Sve u svemu, navedeni izvođači će teško imati veći utjecaj od našeg dosadašnjeg najboljeg stranog izvoza – gastarbajtera.

Be social

Komentari