Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Film

Braco je uspio – Peščenica dobiva ulicu Željka Malnara

29.07.2019. Ziher.hrFoto: Facebook grupa "ZELJKO MALNAR - Štovaoci ličnosti i djela Željka Malnara"
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Željko Malnar nije među nama već šest godina, no ulična legenda i televizijska zvijezda nije zaboravljena! Ovih dana društvenim mrežama počela je kružiti vijest koja se dugo čekala – Malnar se vraća kući, na Pešču.

Njegov najbliži suradnik, popularni Sead Braco Hasanović, zajedno s Koalicijom Roma Hrvatske uputio je zahtjev za preimenovanje ulice I. Stara Peščenica u Ulicu Željka Malnara i konačno dobio pozitivan odgovor.

U priopćenju koje kruži Facebookom (a objavljeno je na Podcast Inkubatoru) stoji:

“Poštovani gospodine Hasanoviću, čast mi je obavijestiti vas da je na 12. sjednici, 17. lipnja 2019. Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine Grada Zagreba, jednoglasno podržao vaš prijedlog da se ime putopisca i novinara Željka Malnara unese u Fond imena.”

Podsjetite se zašto je Željko Malnar jedan od najprepoznatljivijih simbola urbanog Zagreba, onog Zagreba bliskog običnom čovjeku i svima koji znaju da grad ne čine arhitektonski simboli već oni ljudski. Malnar je bio jedan od njih.

(Visited 2.934 times, 4 visits today)

Komentari