Glazba

Postani Ziherovac: Tražimo novinara/ku glazbene redakcije!

Foto: Canva
Vrijeme čitanja: 2 minute

Već osjećaš nemir jer ova apstinencija od ‘normalnih’ koncerata i festivala traje predugo? Znaš datume kada izlazi neki album i križaš dane na kalendaru? NIKADA ne zaboravljaš slušalice i bez njih si kao bez ruku? S prijateljima na kavi komentiraš događanja na domaćoj (i svjetskoj) glazbenoj sceni i analiziraš albume koje si preslušao/la? Ne sramiš se svojih glazbenih guilty pleasurea, a Eurosong ti je jedan od blagdana koje slaviš? Voliš otkrivati nove domaće izvođače i podvaljivati ih frendovima na playlistama koje slažeš za njih? Voliš doći poslušati predgrupu prije glavnog koncerta jer znaš da se tako otkriva dobra glazba (i zauzima najbolje mjesto u dvorani 😉 ).

Želiš pisati o novim albumima, komentirati nove pjesme i odlaziti na koncerte i festivale kao faca, s akreditacijom u džepu? Želiš upoznavati svoje omiljene glazbenike i s njima ugodno časkati dok ti mobitel sa strane snima intervju? Search no more! 

via GIPHY

Ako si se prepoznao/la u ovim opisima, mi na Ziheru želimo te u svome timu! I to pod hitno!

Tražimo nove članove glazbene redakcije jer nam je u ovom broju u kojem smo sada teško popratiti prebogatu glazbenu scenu i sve što se nudi na njoj! Veliku prednost imaju oni koji prate domaću glazbenu scenu i nisu žanrovski ograničeni.

Što znači biti Ziherovac?

Ziherovci su volonteri, no pitajte bilo kojeg Ziherovca i reći će vam da je Ziher mjesto na kojem se osjeća odlično! Ovdje ćeš učiti kako izgleda novinarstvo, imat ćeš stručno novinarsko vodstvo, a moći ćeš pisati o svemu što poželiš. Sam/a si biraš teme i područje interesa, a mi te ne cenzuriramo i potičemo te da gradiš svoj osobni stil pisanja.

Također, Ziherovci su zajednica koja zajednički brainstorma, daje savjete jedni drugima i pomaže si međusobno oko informacija oko pojedinih tema. Često se dogodi da pišemo i zajedničke tekstove jer je više osoba zainteresirano za istu temu! Družimo se u Facebook grupi, a dežurni toga dana predlažu teme svojim kolegama ili jednostavno ukazuju na nešto što im se čini kao super ideja za članak.

Poštujemo rokove, i svoje i tuđe, a highlight svakog mjeseca su redakcijski sastanci/druženja!

via GIPHY

Kako postati Ziherovac?

Do petka, 1. listopada ispuni upitnik koji smo pripremili za tebe (Klik: UPITNIK). Pitanja nisu teška, no izdvoji pola sata svog vremena jer te želimo što bolje upoznati 🙂

Helena, naša glazbena urednica, potom će proći sve vaše prijave i zaista svaku pročitati, te će ti se povratno javiti najkasnije do 3. listopada (možda i ranije, ovisno o broju prijava!)

 

Be social

Komentari