Glazba

Predstavljamo festivale – Brutal Assault 2. dio: Line-up konačno kompletiran!

facebook.com/brutalassault.cz
Vrijeme čitanja: 3 minute
facebook.com/brutalassault.cz
facebook.com/brutalassault.cz

Kroz zadnjih mjesec dana internet stranica Brutal Assaulta bila je vrlo aktivna što se tiče objave novih bendova. Gotovo na tjednoj bazi, po troje, najavljivali su se novi izvođači, sve dok lista do prije koji dan nije i službeno zaključana. Dopustite da vas provedemo kroz nove najave, dok ćete već prije najavljenu populaciju bendova naći u prvom djelu predstavljanja Brutal Assault festivala.

Foto: Slayer [facebook.com/slayer]
Foto: Slayer [facebook.com/slayer]

Krenimo s najvećim imenom. Kao posljednji headliner festivala predstavljen je moćni Slayer, što hrvatskoj publici i ne predstavlja toliko uzbuđenje zbog relativne zasićenosti Slayerovim koncertima unazad nekoliko godina. Iako, bit će ih zanimljivo vidjeti kako nastup odrađuju za veliki europski festival.

Foto: Mgła [facebook.com/mglaofficial]
Foto: Mgła [facebook.com/mglaofficial]

Od novije najavljenih bendova opet dominira black metal, a kao nastup festivala izdvojit ćemo avandardne blekere Manes kojima će ovo biti prvi nastup izvan Norveške, te će svoj repertoar prezentirati u dva djela: prvi dio u petak 8. kolovoza kada će izvesti akustični dio koncerta, dok će dan kasnije, u subotu izvesti još nekolicinu distorziranijih stvari. Između ostalog moramo spomenuti nastup legendarnih poljskih black metalaca Mgła te black matematičara Dodecahedron. Miješanje blacka s elementima crusta i HC-a izrodilo je unazad nekoliko godina kompletno novi val mladih bendova, među njima su i Martyrdod i Okkultokrati, koji su ovog ljeta između ostalog i na zajedničkoj turneji s Convergeom.

Foto: High on Fire [facebook.com/highonfire]
Foto: High on Fire [facebook.com/highonfire]

Značajan žanrovski ‘back-up’ dobili su stoner i thrash metal bendovi. Što se stonera tiče podrška je došla u obliku odličnih Amerikanaca High On Fire i Japanaca Church Of Misery, dok je thrash metal bendova nešto više. Uz spomenuti Slayer, riječ je o legendarnom bristolskom bendu Onslaught, nešto modernijem Skeletonwitchu koji je u thrash metal glazbu ukomponirao i black riffove te o izraelskim trešerima Hammercult.

Za nešto jači, death metal zvuk, zaduženi su death/thrash metalci Dew Scented, finski grindcoreaši Feastem i naši death/black metalci Infernal Tenebra iza kojih je ovosezonska japanska turneja s Rotting Christom.

Foto: Soilwork [facebook.com/soilwork]
Foto: Soilwork [facebook.com/soilwork]

Jedno od najvećih imena među novonajavljenim bendovima je švedski Soilwork koji će predstavljati prošlogodišnji „The Living Infinite“. Valja još spomenuti i nizozemski fusion-metal bend Exivious, te francusku avangardu Carnival In Coal, dok je svakako preporuka pogledati i poljske sludge/doom metalce Blindead.

Prošlog puta smo se slabo dotakli cijene karata, tako da ako razmišljate o odlasku na festival ovo je argument koji vas može još dodatno uvjeriti da je ovo upravo vaš festival. Cijena za tri dana nemoguće dobrih koncerata jest 80 eura. Stavite to u kontekst bilo kojeg poznatijeg festivala koji traje minimalno 3 dana i shvatit ćete da je festivalska ulaznica za Brutal Assault za barem 40 eura jeftinija. Pridodajmo još cijene pića i klope opisane u prvom djelu predstavljanja te zaključimo kako se radi o iznimno jeftinom festivalu. Savršena ljetna destinacija za sve ljubitelje metal žanrova.

Be social

Komentari