nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Glazba

Preminula je irska glazbenica Sinéad O’Connor

sinead
Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Irska kantautorica i pjevačica Sinead O’Connor preminula je u 57. godini. Uzrok smrti još nije poznat. Početkom prošle godine objavljeno je da je nestao njezin sin Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, dva dana kasnije da je preminuo, a pjevačica je u javnosti apelirala i molila da se nitko ne povede njegovim primjerom.

Sinead O’Connor rođena je 8. prosinca 1966. godine u Dublinu kao treće od petero djece. Iz teškog djetinjstva i borbe s problematičnom obitelji, odrasla je u jednu od najvećih irskih glazbenih zvijezda krajem osamdesetih. Svi ćemo ju zasigurno pamtiti po velikoj Nothing Compares 2 U, koja je bila nominirana za tri nagrade Grammy, a glazbeni spot za pjesmu jedan je najprepoznatljivijih spotova i simbol devedesetih. Spomenutu pjesmu napisao je Prince.

Od ostalih poznatih pjesama tu su You Made Me The Thief Of Your Heart, 10000 Mirrors, Troy, No Man’s Woman i druge.

Sinead O’Connor iza sebe ostavlja deset studijskih izdanja od kojih najznačajnije ostaje „I Do Not Want What I Haven’t Got” iz 1990. godine.

Njen najpoznatiji nastup definitivno je onaj gdje je 1992. u emisiji Saturday Night Live poderala fotografiju Pape Ivana Pavla II, samo jednog u nizu istupa protiv Vatikana. Njenu karijeru pratile su kontroverze i skandali, a nikad se nije libila reći što misli i braniti svoje stavove. Sinead O’Connor prvi je puta nastupila u Hrvatskoj 15. siječnja 2020. godine u Tvornici kulture.

Be social

Komentari