Glazba

Prikaze Ede Maajke ukazat će se u Vintageu na Noć vještica

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Neupitna veličina balkanskog rapa Edo Maajka vraća se 31. listopada u užarenu klupsku atmosferu Vintage Industriala. Koncert na sam Halloween bit će prigodno dočekan proslavom 18 godina od nastanka hita Prikaze kojim je već u počecima karijere iskočio na sceni kao izuzetno maštovit i originalan autor.

Naširoko smatran jednim od najboljih MC-a ovih prostora, nakon šest godina diskografske pauze albumom “Put u plus” (2018.) napravio je bombastičan povratak. Uz obilje pohvala i nagrada glazbenih znalaca, njime je privukao i velik broj zrelije publike s obzirom na odmicanje od generalnih ljudskih i društvenih opservacija, a uz veći fokus na osobne životne situacije i probleme. S albuma je svježe izašao video spot za singl Put u plus čiji su kadrovi snimljeni na spektakularnom koncertu održanom krajem prošle godine u prepunom Domu sportova.

Halloween koji budi nostalgiju

Ovakav novootkriveni, najzreliji Edo dosad fantastično je prihvaćen u live formi s novim bendom, no za nastup u Vintage Industrialu najavljuje old school varijantu s DJ-em kako bi se opakim beatovima još bolje uklopio u mračni Halloween tulum. U fokusu nostalgijom obojenog nastupa bit će svakako rane pjesme poput spomenutog hita Prikaze, Mahir i Alma, Pržiiii, Bomba, No sikiriki, Znaš me i mnoge druge zbog kojih je zaslužio status legende.

U post ratnom vremenu, Edin glavni okidač inspiracije za tekstove bila je socijalna nepravda, a svojim je lekcijama o ljubavi nasuprot mržnji rešetao sve društvene slojeve. Ismijavanje predrasuda, strahova i ekstremizma bili su njegova metoda da takvim pojavama oduzme moć. Uvijek iskren i prirodan, vječiti optimist izuzetno vedrog duha, u sadašnjem vremenu kada je hip hop postao mainstream zbog svoje pristupačnosti ostao je jedan od najpozitivnijih glazbenika regije i iskusan žongler riječima koji još uvijek ima puno toga za reći. 

Ulaznice i prodajna mjesta

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70 kuna, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 90 kuna. Možete ih naći na službenim prodajnim mjestima – u Dirty Old Shopu, Vintage Industrial Baru i Grifu ili online na Entrio.hr.

Be social

Komentari