Glazba

Rave bal za rasplesanu ekipu u dvorcu Lukavec nadomak Zagreba

bal
Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nadolazeći vikend 15. lipnja uživat ćemo svim osjetilima u jedinstvenom ambijentu dvorca Lukavec gdje se sprema pravi Rave bal. Najveći naglasak ipak stoji na zadovoljavanju slušnog aparata koji će imati priliku doživjeti čitav spektar house glazbe, a zahvaljujući kojem ćete odraditi u najmanju ruku jedan plesni polumaraton.

Sindikat će posjetitelje dvorca Lukavec izuti iz cipela – pripremite se za plesni maraton

Oni u nešto boljoj kondiciji moći će se prijaviti i za maraton uz preseljenje na drugu lokaciju. Vrhunsko uređen interijer i eksterijer u režiji Gane Elez čiji smo opus već predstavili u sklopu najave za event Miniwal, za čiji je dekor također bila zadužena. Rave bal i ove godine predstavlja ultimativni event za zatvaranje sezone prije preseljenja na obalu te neupitni place-to-be za svakog rave čagera koji drži do sebe.

Za one kojima je dosadilo zavlačiti se po opskurnim mjestima dvorište dvorca definitivno će učiniti razliku i osvježenje te zaokružiti cijeli dojam. Ono što ga, osim ambijenta, razlikuje od drugih partyja također je i vrijeme održavanja jer će program početi u subotu u 14 sati, a završiti u 2 sata iza ponoći. Mate Čeko i Denis Beifus iz kolektiva Sindikat zaduženi su za glazbeni program, a u pomoć su pozvali njemačkog DJ-a Markusa Fixa te domaću snagu DJ Omara.

Foto: Paola Enora
Tajni after u organizaciji kolektiva Synesthesia

Svi oni koji su se odlučili doći u dvorac Lukavec na Rave bal po porciju zabave imat će priliku nastaviti sa zabavom i na službenom afteru na trenutno tajnoj lokaciji. Za glazbeni program aftera bit će zadužen mladi kolektiv Synesthesia, a u vizualnom dijelu opet će svoje prste imati Gana Elez. Ulaz na ovaj event neće biti moguć bez narukvice s Rave bala tako da padobrancima upadanje neće biti dopušteno.

Kolektiv Synesthesia sastoji se od 5 DJ-a čijim opusom dominira micro i minimal house, ali koketiraju i s ostalim podžanrovima housea. Iako često nastupaju samostalno po eminentnim zagrebačkim klubovima pod vlastitim imenima, unutar kolektiva se ne žele izdvajati nego ostati prepoznati upravo kao Synesthesia.

Sinestezija u općenitom smislu znači ujedinjenje osjetila odnosno pobuđivanje svih osjeta nakon što je samo jedan osjet doista stimuliran te je stoga i glavno načelo kojim se vodi istoimeni kolektiv. Veliki su zaljubljenici u glazbu s vinyla tako da ćemo i u nedjelju imati priliku uživati u njihovim ekshibicijama. Iza sebe imaju dva eventa od kojih je prvi bio privatnog tipa u Brazilu za potrebe kojeg su i osmislili ime kolektiva. S obzirom na to da ih je prvi event nadahnuo ubrzo je uslijedio drugi u Pločniku. Taj event je bio konkretniji te je nagovijestio smjer u kojem idu.

bal
Foto: Facebook.com

Pločnik je bio osmišljen kao izložba radova mlade umjetnice Monike Milas koji su pod noćnom rasvjetom dobili ulogu vizualnog ugođaja za party koji je uslijedio u večernjim satima. Suradnja s mladim kreativcima očituje se i kroz video i fotografske uratke koji ovjekovječe tu magičnu atmosferu. Kao kolektiv iznimno su pristupačni i otvoreni za nove suradnje posebice vezano za vizualni segment te se radujemo suradnji s Ganom kao i nadolazećim eventima i suradnjama s umjetnicima u njihovoj režiji nakon ljetne pauze.

bal
Foto: Facebook.com

Simbioza vizualnog i auditivnog zajednička je nit vodilja i glavnog eventa kao i njegovog aftera. Zasigurno nećete požaliti ako se ovaj vikend odlučite maknuti iz grada i doći do dvorca Lukavec. Budite lukavi, poslušajte i ono šesto čulo i nabavite kartu na vrijeme.

Ulaznice

Prodajna mjesta označena su na eventu tako da radije nemojte riskirati jer će broj karata na ulazu biti ograničen. Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, a nakon 13. lipnja karte ćete moći kupiti na ulazu na dan događaja po cijeni od 140 kuna.

Be social

Komentari