Glazba

SKC: Otkrivanje skulpture posvećene Ramonesima + Slušaonica u Beertiji + Brutaljenje u Klubu

Foto: facebook.com/theramones
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/theramones
Foto: facebook.com/theramones

U dvorištu zagrebačkog Subkulturnog centra u ulici Pavla Hatza, u petak, 26. rujna, svečano će se otkriti skulptura posvećena čupavim pankerima koji su promijenili svijet – četvorki The Ramones.

Godinu dana nakon što je u dvorištu SKC-a postavljena prva skulptura, (spomenik lideru punk grupe The Clash Joeu Strummeru), “tematski park rock’n’rolla” dobiva svoje pete stanare. Bend, čiji su članovi svjetski poznati Joey, Johnny, Dee Dee i Tommy Ramone, s tri akorda i rafalnim punk rockom formirao je novu subkulturu i promijenio jednu cijelu generaciju, utječući tako na stotine bendova – kako one iz svoje generacije, tako i one koji još nisu ni postojali kad se grupa raspala 1996. Nakon skulptura Joea Strummera, Johna Lennona, Jimija Hendrixa i Jacka Whitea, ne treba pretjerano objašnjavati zašto su Ramonesi odabrani kao peti “stanovnici-izvođači” parka. Autor skulpture naš je poznati akademski kipar Ivan Ivoš, široj javnosti poznat po “Čitaču” koji se nalazi na Rooseveltovom trgu u Zagrebu.

Svečano otkrivanje skulpture održat će se u 20 sati, a iste večeri zagrebačka pivnica Beertija imat će posebnu punk rock slušaonicu Adios Amigos u kojoj će “suočiti” dva najveća punk benda svih vremena – Ramones i The Clash. Ulaz je besplatan. Underground Klub će pak, s početkom u 21 sat, započeti s programom naslova “Brutaljenje”, u sklopu kojeg nastupaju grupe Autarch i Mor. Autarch voli buku i čemer, blues i groove. Imaju osam pedala, ali šest ih je na biciklama. Uglavnom će vikati na vas, ali imaju i sentiš za osobe ženskog opredjeljenja. Unatoč izrazima lica vesele se koncertu. Mor se izlegao iz jajeta 2010. godine u garaži, puštao bradu te izašao iz čahure nastupima u Čakovcu i Zagrebu 2014. Svira više-manje instrumentalni, manje-više psihodelični rock. Cijena ulaznice u pretprodaji je 15 kuna, a na dan programa 20 kuna.

 

Be social

Komentari