Istaknuto
22.01.2022.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Tužna iznenadna vijest uhvatila nas je u subotnje popodne. Pjevač Aki Rahimovski i frontmen Parnog Valjka, preminuo je iznenada danas u 67. godini.

19.01.2022.

Vrijeme čitanja: 2 minute Sredina siječnja podsjeća nas na proljeće vedrim vremenom, ali i živahnim izdanjima koji najavljuju glazbeno osvježenje u 2022. godini.

Glazba

Spotify playlista: ExYu rock hitovi

28.09.2020. Ziher.hrAlbum cover: Bijelo Dugme
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Razdoblje predratne Jugoslavije izrodilo je brojne iznimne izvođače koji su svojim talentom i glazbenim djelima pronašli zasluženo mjesto u našoj  glazbenoj povijesti. Otvorenost bivše države prema ostatku svijeta omogućila je prodor različitih utjecaja sa Zapada koji su se uvelike utisnuli u našu kulturu.

Premda je prošlo već gotovo trideset godina od službenog raspada bivše države, glazba koja je tada nastala i dan danas ne prestaje se vrtjeti na radijskim postajama. Kako bismo sačuvali djelić svog kulturnog identiteta i odali počast izvođačima koji su stvarali srcem i dušom, odlučili smo sastaviti playlistu sa skoro stotinu pjesama (nije bilo lako!) različitih izvođača i bendova koji su iza sebe ostavili izrazito opsežan glazbeni opus. Premda neki od bendova s liste danas više ne postoje, mnogi njihovi akteri su nastavili stvarati glazbu, stoga i novi naraštaji imaju priliku odrastati uz izvođače koje su slušali njihovi roditelji.

Odlučili smo se počastiti putovanjem Balkanom uz rock rifove i grupe poput Yu Grupa, Pop Mašina, Atomsko sklonište, Smak, Indexi, Bajaga i Instruktori, Idoli, EKV, Električni orgazam, Bijelo Dugme, Zabranjeno pušenje i brojni drugi.

Uživajte u novoj Ziherovoj playlisti koju je za vas priredila Simona Lukman.

(Visited 2.027 times, 14 visits today)

Komentari