Film

Stigla nova sezona popularne serije ”Girls”

Vrijeme čitanja: 2 minute
facebook.com/girlsHBO
facebook.com/girlsHBO

Nakon dva osvojena Zlatna globusa i odličnih kritika prve sezone, djevojke iz serije ”Girls” šibaju dalje. Na internetu možete pronaći prvu epizodu druge sezone i ako je suditi po njoj, bit će jednako dobra kao i prethodna .

O seksu i gradu koji nema veze sa ”Sex i gradom”

Jasno mi je uspoređivanje sa ”Sex i gradom” jer ih je četiri. I jer žive u New Yorku. Sve drugo je bolje. Uz dužno poštovanje Carrie i ekipi, koja je svojevremeno bila mala revolucija na TV ekranima, Lena Dunham je napisala osvježavajući scenarij u moru promašenog humora kojim smo u zadnje vrijeme preplavljeni. On uključuje HPV, napadaj panike uslijed reakcije zbog zabunom popušenog crack-a, ljubav i sve pripadajuće komplikacije, homoseksualnost, vintage odjeću, samosažalijevanje, prijateljstvo i sve pripadajuće komplikacije i druge teme koje čine živote ove četiri prijateljice, kao i djevojaka diljem svijeta. Slatka i sirova istovremeno, s promišljenim humorom i odličnom karakterizacijom svih likova ( a ne samo glavne glumice), ova serija je dokaz kako originalnost uvijek najbolje prolazi. Lišena klišeja, stavljena u realno vrijeme i prostor, ”Girls” se hvata ukoštac s problemima s kojima se toliko nas svakodnevno hvata ukoštac, i baš kao i nama, i glavnim junakinjama to rijetko polazi za rukom kako su planirale. No usput se nasmiju, a i Vi ćete ako odlučite pogledati koju epizodu.

Hannah Horvath je u jednoj pokušala objasniti svojim roditeljima zašto je i dalje trebaju uzdržavati dok ne napiše svoju knjigu do kraja. Krenuvši sa ”ja mislim da sam glas generacije” shvatila je da je pretjerala pa je ublažila izjavu na ”ja sam jedan glas jedne generacije”. Isto se može reći i za cijelu seriju.

Be social

Komentari