Glazba

Sun Kil Moon uoči izlaska novog albuma ‘This Is My Dinner’ u Kinu Šiška

Foto: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Mark Kozelek poznatiji pod imenom Sun Kil Moon, autor suvremenog klasika “Benji” i jedna od najznačajnijih osoba na nezavisnoj glazbenoj sceni 21. stoljeća, u listopadu prvi put dolazi u Sloveniju. Koncert se održava 17. listopada u Kinu Šiška, samo nekoliko tjedana prije izlaska njegovog novog albuma “This Is My Dinner”.

Come On Get Happy

“This Is My Dinner” je drugi naslov koji ove godine izbacuje Mark Kozelek. U svibnju je objavljen njegov eponimski album pod imenom “Mark Kozelek”. Već je snimljen i kolaborativni album sa saksofonistom Donnyjem McCaslinom i bubnjarom Jimom Whiteom. Ovaj čovjek jednostavno ne zna ili ne može stati. Ove je albume snimio u prolazima, vlakovima i hotelima, bez posebnih predumišljaja, možda zato što je morao. Godina prije ove nije bila ništa manje plodna, a turneja s koje se rijetko vraća rezultirala je nekim od najboljih koncerata u njegovoj karijeri dosad. Stoga se ljubljanska publika ima čemu nadati, možda ne i radovati, ali barem nadati.

Mark Kozelek, Sun Kil Moon, Red House Painters…

Karijera Marka Kozeleka započela je krajem osamdesetih u bendu Red House Painters. Nakon što se 2001. bend raspao, ona se nastavila kroz Sun Kil Moon, a postupno proširila na solo projekte s kojima je krenuo još u ranim danima benda. Album “Benji” iz 2014. postavio ga je na tron na kojemu još sjedi, a to je tron modernih folk-kantautora s malo ili previše duše.

Bez obzira pod kojim imenom objavljivao svoje pjesme, Kozelekova glazba je prepoznatljiva po lucidnim, često sarkastičnim, bolno iskrenim tekstovima te jednostavnim, ali razrađenim instrumentalnim aranžmanima i njegovom sjetnom baritonu. On se s pravom smatra jednim od najistaknutijih glazbenika našeg vremena. Njegov listopadski nastup u Kinu Šiška ne bi smio propustiti nijedan poklonik modernog indie folka.

Ulaznice se mogu kupiti preko Eventimovih prodajnih mjesta i stranice. U pretprodaji je njihova cijena 18 eura, a u na dan koncerta 22 eura.

 

Be social

Komentari