22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Sve je spremno za Gričevanje: Novi headliner je Pavel, a najavljeni su i drugi izvođači

Foto: Tin Đudajek
Vrijeme čitanja: 3 minute

Krajem street jama Miki Solusa, koji će također nastupati  3. listopada, Marko Matošić iz Gričevanja i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare, na press konferenciji otkrili su što se sve može očekivati od festivala ove godine i na kojim lokacijama. Novonajavljeni headliner je Pavel, a druga nova imena koja će nastupati na istoj pozornici su Kozmodrum i Stonebride. Svi veći koncerti održat će se na krovu garaže Tuškanac, a zabava se nakon njih nastavlja na Gradecu.

Foto: Tin Đudajek
Foto: Tin Đudajek

Prvi dan festivala otvoriti će splitski TBF 24. rujna na krovu garaže Tuškanac, a za after party bit će zadužen BANANA ZVUK (Luka iz TBF-a i Juri iz St!llnessa). Zagrebački psihodelični rock/alt. metal bend Killed a Fox nastupit će na Tuškancu drugi dan, 25. rujna, kao i Baden Baden koji će zauzeti Gradec, a trap sastav  KUKU$ Klan će krov garaže zauzeti 26. rujna uz ludu zabavu koju će nam prirediti Eddy Ramich na Gornjem gradu. Spomenuti Pavel nastupa 27. rujna, nakon njih će Šlagerstep organizirati večer šlager hitova, a stoner rockeri Stonebride 28. rujna uz plesnjak pod režiserskom palicom DJ Lik A. svemirski dance music bend Kozmodrum svoj su nastup rezervirali za 29. rujna, a DJ Temperatura bit će zadužen da ‘večer rastura’. Alternative rock bendovi Mr. Albino i Scarlet Notes sviraju 30. rujna, uz DJ set Filipa Ridžičkog i “Gričevanje RadioStudent party”. Eksplozivni rock duo Gatuzo i stoner rockeri Cojones rasturaju Tuškancem 1. listopada, a glazbu kasnije pušta DJ Lik B. Dan nakon nastupaju  bjelovarski prog rockeri Them Moose Rush i electro rock bend Plastic Knives na Gradecu, a nakon kojih slijedi Miki Solus 3. rujna uz Phillitchevanje, dok će festival 4. rujna odjaviti osječki hip hoper KandžijaGolim ženama i tuzlanska MC Sassja, a do kasno u noć ponovno će vladati šlageri.

Zagrebački stoner sastav Stonebride djeluje od 2005. godine, a odradili su brojne nastupe po Europi s bandovima srodnih pravaca (Karma To Burn, Suma, Kyuss Lives!, True Widow, Colour Haze, Flu.ID, Glowsun, Truckfighters, Stinking Lizaveta, Master Musicians Of Bukkake, Elder, Mos Generator), što ih je pretvorilo u iskusnu koncertnu zvijer teških riffova. Žanrovski se ne ograničavaju, kombiniraju razne glazbene stilove, ali na kraju ostaju vjerni svojemu svuku. Pokreće ih snaga bluesa, alternativno/psihodelične vibracije, trance osjećaj i prog, a Stonebride ih implementira u desert, sludge i doom rock kojeg uvjerljivo praši na nastupima.

facebook.com/stonebrideband
facebook.com/stonebrideband

Kozmodrum za sebe kaže da sviraju ”novi stil na nekom još neotkrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvanom organic dance music”. Kombiniraju techno, house, jungle i dubstep, istovremeno ih prilagođavajući jazzu i fusionu. Osim svojih skladbi, Kozmodrum se ne libi svirati obrade pjesama popularnih elektronskih grupa, kao što su Kenny Larkin, UR, Makoto, Swayzak, Julio Bashmore, Deadmau5, Om Uni. No unatoč tome što kreiraju electro zvuk, koriste “tradicionalne” instrumenate; bubnjevi, gitare, klavijature, a Kozmodrum čine Janko Novoselić na bubnjevima (Tobogan i TBF), Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler.

Podsjećamo da je festival besplatan te da je za koncerte i popratni program potrebna samo dobra volja.

Be social

Komentari