Glazba

Tamara Obrovac Quartet promovira album 'Ulika Revival' u MSU

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Tamara Obrovac Quartet promovirat će 4. prosinca u MSU album „Ulika revival“. „Ulika revival“ objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records u lipnju 2014., a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi s CD-a „Ulika“ iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki. Na istom je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.

Ovaj projekt je ponovna suradnja izvrsnih i nagrađivanih umjetnika Tamare Obrovac i Matije Dedića, a ritam sekciju čine Tamarini stalni suradnici Krunoslav Levačić za bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Ponovni susret quarteta na festivalu “Jazz is back” u Grožnjanu u ljeto 2011. potaknuo je novu kreativnost i sasvim drugačije interpretacije starih skladbi. Sada zreli glazbenici iz “Tamara Obrovac quarteta” ponovno zajedno sviraju i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure.

Foto: spancirfest.com / Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble
Foto: spancirfest.com / Tamara Obrovac & Transhistria Ensemble

Album je snimljen u jednom dahu, u renomiranom studiju “ArteSuono” u Udinama, u travnju 2013., a od tada Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko).

Evo što je “London Jazz News” zabilježio poslije koncerta ispred više od tisuću oduševljenih posjetitelja na Jazz au Chellah festivalu u Rabatu u Maroku: “Tamara je fenomen koji osvaja publiku. Svojim je triom donijela jednu drugačiju energiju i mnoštvo je ubrzo preklinjalo za još. Obrovčeva ima fenomenalan stilski raspon i smjelost da svoj trio odvede u svako zamislivo raspoloženje”

Službena koncertna promocija albuma započinje upravo zagrebačkim koncertom 4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, a nastavlja se koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015. godine. Oni koji su bar jednom bili na Tamarinom koncertu znaju što mogu očekivati – vrhunsko muziciranje, bezrezervnu energiju, duhovitost i neomeđenu improvizaciju Tamare i njenih vrhunskih glazbenika.

Ulaznice za koncert u MSU mogu se kupiti na blagajni MSU-a, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online putem www.entrio.hr. Ulaznica u pretprodaji iznosi 80,00 kn, a ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta iznosit će 100,00 kn. Pročitajte izvještaj s nastupa Tamare Obrovac i njenog Transhistria Ensemble ovog ljeta na Špancirfestu ovdje.

Be social

Komentari