Film

Tko iz Igre prijestolja može biti nominiran za Emmyja?

Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute
Ziher.hr
Ziher.hr

Danas istječe rok za prijavu nominacija za nagradu Emmy. Za one koji nisu upućeni u način na koji prijave za najveću televizijsku nagradu na svijetu funkcioniraju, potrudit ćemo se ukratko (vrlo kratko) objasniti. Pa, prva velika razlika u odnosu na, primjerice, najveće filmske nagrade što prijave uopće postoje. Naime, mreže ili kanali na kojima se serija emitira podnose prijave da određene epizode ili uloge budu u razmatranju za Emmy. Naravno, i sami glumci, i scenaristi itd. mogu se sami prijaviti (što je ipak malo rjeđe). Tako je poznat slučaj Katherine Heigl koja se odbila prijaviti za razmatranje za svoju ulogu Izzie u dramskoj seriji Greys’s Anatomy jer je smatrala da nije dobila dovoljno dobrog materijala unatoč činjenici da je prethodnu godinu upravo ona dobila nagradu za najbolju sporednu glumicu (i unatoč tomu što ju je matična mreža prijavila). To dovoljno govori o tome kako ipak glumci imaju konačnu riječ.

I eto, tako smo se mi odlučili pokazati vam listu predloženih nominacija (koju je sastavio HBO) za najpopularniju svjetsku seriju, a svi znamo koja je to u ovom trenutku. Je li netko s vaše liste favorita izostao? (Inače, od prve sezone nadalje, GoT prijavljuje sve svoje glumce kao sporedne – što u konačnici i jesu jer se nitko ne izdvaja toliko da ga nazovemo glavnim glumcem ili glumicom.)

sidequesting.com
sidequesting.com

Sporedni glumac u dramskoj seriji: Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow)

Prva dva imena na listi svakako nisu iznenađenje budući da uključuju jedinog glumca GoT-a koji je dobio Emmy zasad, Petera Dinklagea, i glumca koji je u ovoj sezoni definitivno imao najviše materijala da se iskaže, Nikolaja Costera-Waldaua. Malo je iznenađenje što se na listi našao Kit Harrington, a ne primjerice Richard Madden koji je odigrao svoju posljednju sezonu kao Robb Stark.

whatculture.com
whatculture.com

Sporedna glumica u dramskoj seriji: Emilia Clarke (Daenerys), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Michelle Fairley (Lady Catelyn Stark), Lena Headey (Cersei Lannister), Sibel Kekilli (Shae; sama se prijavila)

E, ovo je možda kategorija koja donosi najviše iznenađenja. S liste su izostale sestre Stark, a upravo je izostanak Maisie Williams najveće iznenađenje iako možda ne bi trebalo biti zbog ukupnog nedostatka Aryjinog vremena u seriji. No, tko zna možda se same odluče na prijavu. Michelle Fairley imala je veliku ulogu u najzapaženijoj epizodi koja joj je ujedno i posljednja tako da uz Emiliu Clark, ona zapravo i jedina ima šanse dobiti nominaciju.

trendyspoon.com
trendyspoon.com

Gostujući/a glumac/ica u dramskoj seriji: Ciarán Hinds (Mance Ryder), Diana Rigg (Lady Olenna Tyrell)

Zabavna Diana Rigg ima realne šanse biti nominirana u ulozi lukave Lady Olenne.

Sljedeća kategorija za najboljeg redatelja zapravo predstavlja odabir HBO-a za najbolju ovogodišnju epizodu GoT-a. Četiri epizode našle su se na listi najboljih prema HBO-u. Linkovima se možete posjetiti o čemu se pokoja epizoda i radi. Što se tiče kategorije za najbolji scenarij, očito je kako HBO sve svoje nade stavlja u najšokantniju epizodu sezone koja je nam donijela Crveno vjenčanje.

Redatelj:

Alex Graves (And Now His Watch Is Ended),

David Nutter (The Rains Of Castamere),

Dan Minahan (Valar Dohaeris),

David Benioff & D.B. Weiss (Walk Of Punishment)

Scenarij: David Benioff & D.B. Weiss (The Rains of Castamere)

Tehničke kategorije:

Kinematografija: Anette Haellmigk (And Now His Watch Is Ended), Rob McLachlan (Mhysa), Chris Seager (The Bear And The Maiden Fair), David Katznelson (The Climb), Jonathan Freeman (Valar Dohaeris), Matthew Jensen (Walk Of Punishment)

Montaža: Katie Weiland (And Now His Watch Is Ended), Frances Parker (Dark Wings, Dark Words), Oral Ottey (The Rains Of Castamere)

Scenografija: Valar Dohaeris, Kissed By Fire

Kostimografija: Walk of Punishment

Kosa: Second Sons

Šminka: Kissed By Fire

Šminka (prostetička): Valar Dohaeris

Montaža zvuka: And Now His Watch Is Ended

Koordinacija kaskadera: Kissed By Fire

P.S. Serija je također (naravno) predložena i za najbolju dramsku seriju.

Što vi mislite o listi? Jeste zadovoljni? Tko se po vama trebao naći među prijavljenima, a koga bi Akademija televizijskih znanosti i umjetnosti trebala nominirati za nagradu Emmy?

Be social

Komentari