Film

Umro je Jason David Frank poznat po ulozi Green Rangera u serijalu „Mighty Morphin Power Rangers”

green
Ilustracija: Yellow Yuri
Vrijeme čitanja: 2 minute

Milenijalci danas puštaju suzu. Američki glumac Jason David Frank, najpoznatiji po ulozi Tommyja/Green Rangera u serijalu „Mighty Morphin Power Rangers” (1993-1996), danas je preminuo u 49. godini života. Glasnogovornik brenda Power Rangers potvrdio je tužni vijest.

Glumac Jason David Frank je krajem 1993. angažiran za epizodnu ulogu Zelenog Rangera, odnosno za ukupno četrnaest epizoda serije koja je zaludila planet, a njegova je karizma trenutačno dosegla mlade obožavatelje. Tommy je postao stalnim članom šarenog tima srednjoškolaca koji se pretvaraju u ratnike s prapovijesnim robotskim pomoćnicima. Tommy je kroz seriju postao White Ranger i ujedno vođa tima.

green
Izvor fotografije: Facebook.com/C2E2official/photos

Malce, uključujući potpisnika ovih redova koji je ranoškolsku dob proveo glumeći Tommyja/Green Rangera, najviše je intrigirao njegov Dragonzord kojeg bi prizivao uz pomoć tehnološki magičnog bodeža.

Green Ranger isprva je bio, da se malo začini priča, “zločesti” među našim junacima kao pomoćnik zaklete protivnice “dobrih” – Rite Repulse. Ekipa ga je preobratila i Tommy je uskoro postao omiljeni Ranger, a i momak Roze Rangerice Kimberly Hart.

U nadolazećim se instalacijama serije bazirane na kolažiranju i sinkronizaciji izvorne japanske serije iz sedamdesetih Tommy pojavio u ovim verzijama Power Rangersa: Green Ranger, White Ranger, Zeo Ranger V–Red, Red Turbo Ranger i Dino Thunder Black Ranger.

Tommy je bio poznat po svojim borilačkim vještinama koje je glumac Jason David Frank prenio na lik kao ponosni vlasnik osmog dana crnog pojasa.

Zanimljivost

Sa svojim poznavanjem mnogih različitih stilova borilačkih vještina, koji uključuju Shōtōkan, Wadō-ryū, Taekwondo, Judo, brazilski Jiu-Jitsu, Muay Thai, Wing Chun, Jeet Kune Do i Aikido, Jason David Frank je prikupio najpraktičnije primjene, modificirao ih u svoju vlastitu filozofiju i stvorio vlastitu mješavinu američkog karatea pod nazivom „Toso Kune Do” (prijevod: „Put borca ​​šakom”). Sve stečene vještine su se isplatile, 28. lipnja 2003. primljen je u World Karate Union Hall of Fame.

Uzrok njegove smrti je samoubojstvo.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari