Glazba

Ziherove melodije za budilice – ovako se mi budimo!

Foto: facebook.com/Garfield
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/Garfield
Foto: facebook.com/Garfield

Svi smo još uvijek u ljetnoj vremenskoj zoni, a faks samo što nije počeo. Buđenja ljeti izgledaju tako da se najčešće legneš pred zoru, ako uopće legneš, a budiš se kad ti srce to poželi. Ljeti je sve laganini, pa čak i ako radiš nije takav tempo kao u ostalim godišnjim dobima. Neki su već početkom rujna imali ispitne rokove, ostali su tulumarili u Zagrebu, a veliki dio je obišao festivale na našoj obali krajem kolovoza i početkom rujna. Sada kad nam već listopad lagano kuca na vrata i kesteni pucketaju po zagrebačkim ulicama, vrijeme je za pripremu za faks ili, ako ste još u školi, krajnje je vrijeme da prestanemo kasniti na prvi jutarnji sat jer mama to više ne želi opravdavati, a i razrednik čudno gleda na vaše iznenadne vrtoglavice i zastoje ZET-a. Potrudili smo se odabrati potencijalne alarme kojima ćete započinjati svoja jutra, a jesmo li uspjeli, najbolje je da testirate sami.

Q-Tip – Gettin Up

Nema boljeg buđenja nego kad ti netko kaže da će ti danas biti lijepo! Za one hardcore spavače ovo je vjerojatno prelagano, ali za one koji žele jutro početi puni elana, energični i pozitivni – ovo je prava stvar.

We gotta gettin up
Today is nice come on we gettin up
Said we gettin up

Bob Marley – Wake Up and Live

Laganini reggae zvuk uz koji ćete misliti da je još uvijek ljeto, jednostavno vas neprimjetno zagrije, ako ništa drugo, onda barem oko srca. Bob Marley je u svim pjesmama revolucionaran pa možda i kod vas pokrene revoluciju ustajanja na vrijeme.

Wake up and live now!

John Legend, The Roots, Melanie Fiona i Common – Wake Up Everybody

Ako se John Legend može buditi ovako zgodan kao na početku spota, zamislite kako ćete vi izgledati kad vas probudi njegov predivan glas, on je jednostavno dva u jedan paket. Dečki, niste ni vi zakinuti, jer ovdje je predivna Melanie.

Wake up everybody
No more sleepin’ in bed

Matisyahu – Sunshine

Nekima jako iritantan glas za rano jutro, malo bržeg tempa, osobno sam testirala. Samo nemojte slučajno skinuti (legalno, naravno!) acoustic verziju jer ćete zasigurno ostati u krevetu.

Keep on moving to the first rays of dawn
Keeping it on ’til the day stays strong
Runnin ’til the night time blazes on

Katrina & The Waves – Walking On Sunshine

Budimo realni, jesen je, ako kiše neće padati sada, kada će? Baš iz tog razloga treba nam pozitivne energije i da si barem umislimo da je vani lijep dan sve dok ne ustanemo i razmaknemo zavjese ili podignemo rolete.  A tada je već kasno za povratak na spavanje.

I’m walking on sunshine, whoa
And don’t it feel good
Hey, all right now

Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

Ovo je idealna pjesma ako imate cimera/cimericu ili živite s boljom polovicom. Kada čujete pjesmu ustat će barem jedan od vas i pod utjecajem pjesme probuditi drugu osobu.

Wake me up before you go-go
‘Cause I’m not plannin’ on going solo

James Brown – Sexmachine

Za dečke koji ili imaju manjak samopouzdanja ili im je ego veći od kreveta. Za nas cure, nešto plesno i jednostavno, ne možeš ostati miran u krevetu kad čuješ Jamesa Browna.

Get on up
Like a Sexmachine

The Arcade Fire – Wake Up

Ovo je za one hardcore spavače kojima trebaju skoro pa elektrošokovi da bi ustali na vrijeme. Za one koji imaju nekoliko alarma koji zvone jedan za drugim.

Children wake up,
hold your mistake up,
before they turn the summer into dust

Outkast – Hey Ya!

Plesno, živo, s mnogo uzvika – nemoguće je spavati pored ovoga. Prikladno i za walk of shame?

Hey… ya. (OH OH, don’t want to meet yo’ mama OH OH)
Hey ya. (Just want to make you cumma OH OH)

Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This)

Party klasik, alarm klasik, time je sve rečeno. Možete uzeti i Marilyn Mansonovu verziju ili pak onu Beyoncinu. A prolazi i Nas – Street Dreams, ovisno koju glazbenu vrstu preferirate ili koga više mrzite čuti u rano jutro.

Everybody’s looking for something
Some of them want to use you
Some of them want to get used by you

Evo još par sasvim logičnih ideja – stavite neku pjesmu koju mrzite, neku cajku ili iritantne tonove vašeg mobilnog telefona. Dva najbitnija savjeta su: redovito mijenjate zvuk alarma jer se nakon nekog vremena priviknete na melodiju pa više ni ne reagirate i ne zaboravite uključiti alarm jer, ako ga ne uključite, ništa vam ne znači ni najglasniji alarm na svijetu.

Radni je tjedan i ako ste danas zakasnili, testirajte nešto novo. Možda vam se posreći!

Be social

Komentari