Film

Amerikanci već rade film o Lanceu Armstrongu, JJ Abrams i Paramount kupili prava za priču!

Foto: facebook.com/lancearmstrong
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto, facebook.com,lancearmstrong
Foto: facebook.com/lancearmstrong

Paramount Pictures, jedna od najvećih producentskih kuća, zajedno sa suradnicima kompanije Bad Robot, JJ Abramsom čiji je film “Star Trek: Into Darkness” nedavno postao pravi hit 2012. godine te Bryanom Burkom, otkupio je već sada prava za snimanje filma o Lanceu Armstrongu, najvećem sportskom prevarantu u povijesti, kojemu je nedavno znanstveno dokazano korištenje dopinga te su mu oduzete sve titule koje je osvojio u karijeri.

Pozadina:

Američkog biciklista Armstronga godinama se smatralo najboljim biciklistom svih vremena, jer je, između ostalog, osvojio i sedam uzastopnih Tour de Franceova (najteža i najzahtjevnija, ali i najpopularnija biciklistička utrka na svijetu) te olimpijsku medalju u Sidneyju 2000. godine, Međutim, kako je dokazano znanstvenim istraživanjem, Armstrong se tijekom cijele karijere dopingirao, a to su potvrdili i brojni svjedoci uključujući i njegove momčadske kolege poput drugih eminentnih biciklista, primjerice Floyda Landisa.

Nakon što su mu napokon, poslije godina borbe i beskrupuloznog laganja javnosti koja je stajala iz njega, oduzete titule, a dopingiranje dokazano, Armstrong je konačno odlučio prekinuti bezočno laganje te je javnosti sve priznao u emisiji Oprah Winfrey. Opri je poznati biciklist i humanitarac sve rekao u dvoipolsatnom intervjuu koji je emitirala Oprina televizija, OWN, a ta je emisija, emitirana u četvrtak,  bila jedna od najiščekivanijih i najpraćenijih američkih emisija u posljednje vrijeme.

Snimanje filma:

Što se tiče snimanja filma, odmah po intervjuu i priznanju o korištenju dopinga Lancea Armstronga, JJ Abrams i Paramount kupili su prava na snimanje filma o njegovom usponu, padu, karijeri i životu. Scenarij će se raditi po knjizi “Cycles of Lies: The Fall of Lance Armstrong” na kojoj već radi sportska novinarka NY Timesa, Juliet Macur, koja već više od desetljeća prati Armstrongovu karijeru.

Knjiga će biti napisana za tvrtku HarperCollins od koje je Paramount već otkupio prava, a samo djelo, kao i film koji će nastati po njemu, sadržavat će sve važne točke u životu Lancea Armstronga. Osvajanje sedam Tour de Franceova, olimpijske medalje i drugih titula, tešku bolest i borbu s rakom testisa koju je Amerikanac prebolio, osnivanje zaklade za borbu protiv raka “Livestrong” zbog koje je sportaš nedavno dobio i podrugljiv nadimak “Livewrong” te dopinšku aferu koju je Armstrong i sam priznao kod najpoznatije američke TV-voditeljice, Oprah Winfrey.

Be social

Komentari