boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Video: Deset zanimljivosti o Daft Punku

www.facebook.com/daftpunk
Vrijeme čitanja: 2 minute
www.facebook.com/daftpunk
www.facebook.com/daftpunk

Misteriozni duo s kacigama na glavi poznatiji kao Daft Punk započeo je svoju karijeru 1993. Duo čine Guy-Manuel Homem-Christo i Thomas Bangalter, a prije Daft Punka svirali su u rock bendu Darlin’ te su ubrzo shvatili da to nije to.

U isčekivanju njihovog novog albuma “Random Access Memories” evo deset zanimljivosti koje vjerojatno niste znali o njima.

10. Originalne kacige iz “Discovery” ere navodno su stajale 65 tisuća dolara i mogle su prikazivati tekst i animacije na zaslonu. Prije kaciga nosili su maske raznih ljudi uključujući one Beavisa I Buttheada. Zainteresirani za izradu kacige mogu pronaći mnoštvo tutoriala na YouTubu, a vjerujem da će proći povoljnije od Thomasa i Guy-Manuela.

9. Guy-Manuel, inače zvan Guy-Man i Thomas znaju se još od dvanaeste godine.

8. Daft Punk ne dopušta da im se slikaju lica od 1996. godine. Intervju koji je dolje prikazan je iz 1995. te spada u kategoriju rijetkih slika i videozapisa na kojima im se vidi lice.

7. Daft Punk je dobio ime po recenziji njihovog prethodnog benda Darlin’. Engleski glazbeni časopis Melody Maker opisao je njihovu pjesmu “Cindy, So Loud” riječima a daft punky trash. Procijenite jesu li pogriješili.

6. Ne bi Daft Punk bio iz Francuske kada ne bi imali bar neke poveznice s modom. Očito zbog svoje pojave, ali i prepoznatljivosti imaju ono nešto potrebno za reklamu. Najpoznatija reklama u kojoj su glumili bila je ona je za Adidas. Riječ je o parodiji na Star Wars, a uz njih su tu još i Snoop Dogg, David Beckham Noel Gallagher itd.

5. Thomas Bangalter je 1998.  pokorio svijet s pjesmom “Music Sounds Better With You”. Pjesma je bila dio njegovog drugog pojekta Stardust, a spada u one pjesme kojima ne znamo ime niti izvođača, ali ju odmah prepoznamo.

4. Malo je poznato da ih je jednom prilikom direktno u studio zvao David Bowie sa željom da naprave remix neke njegove pjesme. Dvojac se lijepo zahvalio i pristojno odbio.

3. Kada te ubace u neku od epizoda legendarnih Simpsona znaš da si nešto. Nema tko sve nije gostovao u tom crtiću jer ipak je riječ o prestižu. Iako se Disco Stu pojavljuje obučen kao Thomas na šest sekundi, sasvim dovoljno da se pridruži podužoj listi gostujućih zvijezdi.

2. Vjerojatno je riječ o najpopularnijem fan-made videu neke pjesme. “Daft Hands” inspiriran je pjesmom “Harder, Better, aster, Stronger” te je do sada pregledan preko 56 milijuna puta.

1. Guy-Man je navodno plemenite krvi, a vjeruje se da su se njegovi preci  borili protiv Henrika V kod Agincourta.

(Visited 365 times, 1 visits today)
Be social

Komentari