Film

Video: Ellen DeGeneres nasljeđuje Setha MacFarlanea kao voditeljica dodjele Oscara 2014. godine

Foto: Wikipedia/ Angela George
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Wikipedia, Angela George
Foto: Wikipedia, Angela George

Poznata i priznata američka stand-up komičarka, glumica, televizijska voditeljica i aktivistica, Ellen DeGeneres bit će voditeljica dodjele Oscara naredne 2014. godine.

Objavila je to Akademija AMPAS koja i dodjeljuje Oscare, na Twitteru potvrdila sama voditeljica, a prenijeli su brojni američki i svjetski mediji. DeGeneres, koja je ime i slavu stekla kao televizijska voditeljica u svojoj vlastitoj emisiji The Ellen DeGeneres Show koju vodi od 2003. godine, tako će naslijediti Setha MacFarlanea, koji je ove godine bio “domaćin” na dodjeli najprestižnije filmske nagrade na svijetu, ali na kojeg je bilo i mnogo žalbi zbog svog osebujnog vođenja dodjele.

Osim po svom vrlo gledanom i eminentnom showu, Ellen DeGeneres poznata je i po osvajanju čak 13 Emmyja, dobivanju nagrade Saturn za najbolju žensku sporednu ulogu – i to za posuđivanje glasa u Disneyjevu animiranom filmu Finding Nemo, što je bio i jedini put u povijesti da je Saturn nagrada nekome dana za posuđivanje glasa – potom po ulogama u nekim holivudskim filmovima, stand-up komediji kojom Amerikance oduševljava već više od desetljeća, te aktivizmu, humanitarnom radu i borbi za prava LGBT osoba, jer je i sama lezbijka, nakon veze s glumicom Anne Heche, danas u braku s Portiom de Rossi.

Ellen DeGeneres jedna je od najpoznatijih američkih televizijskih voditeljica, uz Oprah Winfrey, kao i vrlo svestrana osoba, višestruko nagrađivana za svoj rad, a dosad je već jednom sudjelovala na dodjeli Oscara kao voditeljica – 2007. godine. Stoga bi, tvrde mnogi, trebala biti pravo osvježenje na dodjeli Oscara koju su prošlih godina uglavnom vodili muškarci, a posljednje dvije godine to su bili također komičari, Billy Crystal i već spomenuti MacFarlane.

Godine 2013. dodjelu zlatnih kipića gledalo je rekordnih 40 milijuna ljudi, a 86. dodjela Oscara održat će se 2. ožujka 2014. godine, kao i obično u Los Angelesu.

Be social

Komentari