Film

Video: Koji bi nadolazeći filmovi mogli osvojiti nominaciju za Oscara 2014.? (III.dio)

facebook.com/2013oscar
Vrijeme čitanja: 3 minute
facebook.com/2013oscar
facebook.com/2013oscar

Nakon što smo objavili već dva članka u kojima predviđamo filmove koji bi mogli biti u utrci za nominacije za Oscara 2014.godine, slijedi zadnji dio u kojem analiziramo još šest filmova koje željno iščekujemo.

Filmovi koji bi mogli osvojiti nominaciju za Oscara 2014. godine (I.dio)

Filmovi koji bi mogli osvojiti nominaciju za Oscara 2014. godine (II.dio)

The Spectacular Now

Radnja je jednostavna; srednja škola, filozofija života, upoznavanje djevojke koja ne se uklapa u kalupe ”normalnog”. Pristupačna, srednjoškolska dramica u režiji Jamesa Ponsolda. Film je napravljen po romanu Tima Tharpa, a uloge igraju Shailene Woodley (The Descendans), Mary Elizabeth Winstead (Final Destination 3), Miles Teller (Project X). Često se cilja baš na tinejđersku publiku, premda ona rijetko donese nominacije, no možda ovaj put ta odrednica filma bude presudna za nominacije. Također, na Sundance festivalu su Miles Teller i Shailene Woodley osvojili ”Special Jury Prize”.

Rush

Još jedna biografska priča u 2013.godini. Naime, ovdje se radi o vozaču Formule 1, Nikiu Laudi, i sudaru 1976.koji je obilježio njegov život. No, nakon nesreće Lauda se odluči suprostaviti svom protivniku Jamesu Huntu i tu priča započinje. Adrenalinske utrke, biografija te doza drame ono su što ovaj film uvlači u našu listu. U filmu glume Daniel Brühl, Olivia Wilde, Chris Hemsworth i drugi. Film je režirao Ron Howard, a u kina stiže tek u 11.mjesecu.

Untitled David O.Russel Project

Priča smještena u 1970.godinu koja uključuje umjetnika i njegovog partnera u zločinu koji su prisiljeni raditi sa federalnim agentom. To je sve što se dosada zna o ovom filmu, no ono što posebno veseli je to što u filmu glumi izvrsna glumačka ekipa. Kao što vidite, film još nema ni ime, no Davida Russela dobro smo zapamtili po Silver Linings Playbook. U filmu dakle glumi Christian Bale, i nimalo iznenađujuće, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence.

The Counselor

Kralj SF-a Ridley Scott ove godine će nas počastiti trilerom The Counselor. Odvjetnik koji se nađe u nevolji kada se uvali u trgovanje drogom glavna je tema, i jedino što znamo za sada o ovom filmu. No, ono što je presudno ovdje osim samog Scotta je i glumačka ekipa koja broji mnoga slavna imena ; Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penelope Cruz, pa čak i naš Goran Višnjić našao se među njima. Iako je po mišljenju mnogih Prometheus bio fijasko, možda će se baš sada u novom ruhu Scott ušuljati u listu nominiranih.

Saving Mr.Banks

John Lee Hannock krenuo je i u svoju vlastitu borbu. Film koji se temelji na putovanju autorice P.L. Travers od Londona do Hollywooda mogao bi osvojiti publiku. Ipak, ovdje je riječ o događaju kada je Walt Disney Pictures prihvatio adaptirati njenu priču o Mary Poppins na velike ekrane. Prilično zanimljivo, reklo bi se, nepoznato o poznatom, još uvijek nema dodatnih objašnjenja ni sylabusa. U filmu glume : Tom Hanks, Colin Farell, Emma Thompson, a film nam dolazi u kina u 11.mjesecu. Tom Hanks glumi Walta Disneya, što je glavna i presudna uloga ovog filma, pa možda i njega vidimo u utrci za zlatne kipiće.

Out of the Furnace

Scott Cooper, poznat po filmovima Crazy Heart, Get Low, For Sale by Owner, bacio se u novi projekt pod imenom Out of the Furnace. Radnja se bazira na dva brata od kojih jedan spletom okolnosti završi u zatvoru i uvuče se u najbrutalniji kriminalni krug. Ovaj triler zvuči napeto, a ulogu u filmu igra i Christian Bale, Zoe Saldana, Woody Harelson. O filmu još uvijek nema ništa, ni trailera, ni govora glumaca, stoga možemo samo nagađati.

Sudeći po svemu izgleda da će ova godina biti i više nego uzbudljiva. Čekaju nas razne biografske drame, ponešto komedija i SF akcije. Svaka godina se uvijek čini neizvjesnom, no u 11.mjesecu, kada svi ovi filmovi već budu odgledani moći ćemo opravdati svoje hipoteze i predviđanja. Iako je od dodjele Oscara prošlo tek nešto više od mjesec dana, ne možemo dočekati iduću !

Be social

Komentari