Intervju

VIDEO INTERVJU – Riječno kino i Ksenija Sanković: ‘U Karlovcu nema kina, ali ima filma’

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

“Je li ikad itko stao u Karlovcu? Znaš li na kol’ko rijeka leži Karlovac grad?” Kawasaki 3P imaju odgovore na sva pitanja, ali vjerojatno i sami znate da je točan odgovor četiri i da je to jedini grad u svijetu na četiri rijeke.

Nekadašnji grad i epicentar filma, danas nema nijedno kino, ali zato ima Riječno kino – dugogodišnji filmski projekt Kinokluba Karlovac poznat po gledanju filmova s luftića, obala Korane, Kupe, Dobre i Mrežnice. Kako se ljetnim vikendima volimo baciti u smaragdnu Mrežnicu, stali smo na gradskom kupalištu Foginovo i voditeljicu Kseniju Sanković, alfu i omegu Kinokluba, ispitali sve o putujućem ljetnom kinu u gradu filma.

Kol’ko para? Kol’ko muzike? Ko’lko filmova? Tko? Gdje? Kada? Zašto? Kako? Baci oko na video i pikiraj svoju rijeku, svoj film i svoj luftić do kraja razgovora i programa koji traje do 11. kolovoza kada Riječno kino zatvaraju na Petrovoj gori. Uz astronome i zvjezdoljupce, filmove i (vjerojatno) Davida Bowieja podno spomenika Vojina Bakića, podno prolivenog Mliječnog puta nad (karlovačkim) nebom.

Ovaj razgovor nije sponzoriran, a nastao je iz filmofilije, entuzijazma i podrške mladim filmašima bez zgrade kina.

Glazba: Aklea Neon (Da mi je, Na pola puta)

Be social

Komentari