Glazba

Vlatko Stefanovski na Ljetu u MSU

Vlatko Stefanovski
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Već godinama imamo priliku s početkom ljeta uživati u raznolikom programu i koncertima u Muzeju suvremene umjetnosti u srcu Novog Zagreba pa smo tako kroz godine na platou MSU-a slušali imena kao što su Kries, Chui, Laibach, The Strange i mnoge druge.

Ove godine, između ostalih, gledat ćemo i slušati legendarnog Vlatka Stefanovskog i to ovaj petak, 28. lipnja.

Vlatko Stefanovski, poznat po stapanju etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, a prvi veći uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock-zvukom. Kroz svoj rad s grupom Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Kroz 15-ak solo albuma i brojne filmske i kazališne projekte, pokazao je svoju nevjerojatnu sposobnost preplitanja različitih glazbenih žanrova i umjetničkih izraza. Autor je glazbe za tri suvremena baleta i 17 igranih filmova. Svirao je s orkestrima diljem svijeta, gudačkim ansamblima, jazz big bandovima, simfonijskim orkestrima i zborovima.

Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima, uključujući Miroslava Tadića, Jana Akkermana, Tommyja Emmanuela i Stochla Rosenberga, a posebno značajna bila mu je suradnja s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Vlatko Stefanovski trenutno piše memoare, nastupa, ali i najavljuje novi album.

Uz koncerte u MSU ne propustite filmske projekcije, izložbe, plesne predstave Antisezone i program Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma.

Ljeto u MSU održava se od 7. 6. do 12. 7 2024.


Program 28. lipnja 2024.

19.00 PLES
Antisezona – ples u Gorgoni
NAM ChoreoLab, Dragojević, Dubljević, Ilioska, Pregrad (Objekt plesa): To Gather. Together Rhymes with Non
Do 19.00 IZLOŽBA
Zbirka kao glagol (postav MSU: Budućnosti; Drugarstvo; Tužne pjesme rata i aktualne izložbe iz ciklusa Okidači)
21.00 KONCERT
Vlatko Stefanovski

Informacije za posjetitelje

Ulaz u prostor koncerta od 20 sati; početak koncerta u 21 sat

Ulaznice

Cijena ulaznice u pretprodaji je 23 eura, a na dan koncerta za nju će biti potrebno izdvojiti 27 eura. Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr i na recepciji MSU-a radnim danom do 21 sati. Za kupnju ulaznica za 3 koncerta i popratnog programa po izboru, možete ostvariti 15% popusta. Za popust molimo javite se na info@eventim.hr

Be social

Komentari