nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Glazba

Vlatko Stefanovski Trio u Lisinskom

Foto:Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Vlatko Stefanovski, po mnogima jedan od najboljih gitarista na svijetu, 7. prosinca nastupit će u KD Vatroslav Lisinski. Sa svojim triom, koji čine Vlatkov sin Jan na bubnjevima/perkusijama i Ivan Kukić na bas gitari, predstavit će novi album Taftalidze Shuffle”. Povrh novih stvari imat ćemo priliku čuti i starije uspješnice koje su godinama oduševljavale i publiku i kritiku.

Davne 1970. Stefanovski okuplja bend Leb i Sol s kojim ostvaruje veliku popularnost na ovim prostorima. Počinje se baviti i skladanjem glazbe za kazalište i film, a nakon odlaska u solističke vode svirao je s brojnim poznatim glazbenicima, kao što su Tommy Emmanuel, Jan Akermman, Miroslav Tadić i Stochelo Rosenberg. Nastupao je s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom iz Sofije, Slovenskom filharmonijom i brojnim drugim svjetskim orkestrima.

U rodnoj Sjevernoj Makedoniji dobitnik je najviše državne nagrade za životno djelo u kulturi i umjetnosti, a Sveučilište sv. Kirila i Metodija uručilo mu je počasni doktorat iz umjetnosti. Albumom „Taftalidze Shuffle” došao je na prvo mjesto prodaje u Hrvatskoj, što mu, prema njegovim riječima, nije pošlo za rukom ni u vremenima kad je Leb i Sol bio najpopularniji.

U Zagrebu, kaže, ima već dugogodišnju publiku i prijatelje pa se raduje svakom koncertu koji ga tu dovede. Dodaje da mu je posebno drago svirati u Lisinskom koji je po njegovom mišljenju jedna od boljih dvorana na ovim prostorima, kako zbog akustike, ambijenta, tako i zbog svih velikih glazbenika i umjetnika koji su tu ostavili svoj trag.


Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde, a u skladu s uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021., brzo antigensko testiranje moći će se obaviti i u prostorima Lisinskog na dan koncerta od 18:00 do 19:30, po cijeni od 50 kuna. Ulaznice za koncert nalaze se u prodaji po cijeni od 160 kuna.


Be social

Komentari