Film

Wes Anderson predstavlja all star film „Asteroid City”

asteroid city
Foto: Facebook.com/steroidCityFilm
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Wes Anderson vratio se nakon dvije godine od svojeg posljednjeg dugometražnog projekta „Francuska depeša” (2021) u još jednom vrlo andersonovskom filmu. Američki redatelj rođen u Texasu 1969. godine, svoj prvi značajan uspjeh ostvario je s kratkometražnim filmom „Bottle Rocket” (1994) s braćom Wilson koji je ubrzo nakon pretvoren u dugometražni film.

Anderson je kroz godine režirao neke od najupečatljivijih filmova svjetske kinematografije od kojih su među značajnijima „Obitelj čudaka” (2001), „Fantastični gospodin Lisac” (2009), „Hotel Grand Budapest” (2014) te brojni drugi.

Osim što su njegovi kadrovi značajni po specifičnoj paleti boja, kao i unikatnoj kinematografiji, poznati su i po tome da obiluju crème de la crèmom glumačkog svijeta, a imena kao što su Owen i Luke Wilson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray i Anjelica Houston tek su neka od lica s kojima redatelj najčešće surađuje.

Ista takva situacija jest i u Andersonovom najnovijem filmu naziva „Asteroid City”, čija najava je recentno izašla. Izuzev već standardnih imena koja su se mogla očekivati na plakatu kao što su Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Edward Norton,  ali i Jason Schwartzman koji će, sudeći po najavi, baš kao i u Wesovom filmu „Rushmore“ (1998) biti protagonist filma, potvrđeno je da će se pojaviti neka imena koja prvi put surađuju s redateljem kao što su Tom Hanks, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Steve Carell i ostali.

„Asteroid City” je radnju smjestio u izmišljeni gradić negdje oko 1955. godine i prati priču oca koji svoje četvero djece vodi u posjet njihovom djedu. Na putu do destinacije pokvari im se auto u Asteroid Cityju pa je obitelj prisiljena ostati tamo neko vrijeme. U gradu obitelj upoznaje zanimljive likove i svjedoči neobičnim i čudnim događajima. „Asteroid City” dolazi u kina u lipnju ove godine.

Be social

Komentari