Film

Zapostavljeni nositelji slavnih prezimena: Manje uspješna braća i sestre holivudskih zvijezda

Foto:123people.com
Vrijeme čitanja: 5 minute
Foto:123people.com
Foto:123people.com

Ruku na srce, nitko ne voli biti uspoređivan s braćom i sestrama koji su u nečemu uspješniji. No, što kada ste u situaciji da su oni talentirani, priznati, slavni, a vi ste s one manje poznate strane? Dio vašeg identiteta postaje to što ste brat ili sestra nekog slavnog. Na stranu Baldwine, braću Wayans, braću Sheen – Estevez,  na ovoj listi će se sigurno naći mnogi za čije familijarne odnose niste znali te mnogi oni koji su pokušali koračati stopama svoje braće i sestara, s naglaskom na „pokušali“. Ono što ću priznati je to da mi, pošto sam navikla na pojavu nadolazećih zvijezda, njihovi braća i sestre pomalo izgledaju kao mutirane verzije dobro poznatih lica.

Hillary i Haylie Duff

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Vote for Pedro! Da nisam fan Napoleona Dynamitea, tko zna kad bih čula za Hillarynu sestru. No mogli smo je gledati i u serijama 7th Heaven i Fear Island te raznim romantičnim komedijicama. Hillary je također sveprisutna u žanru romantičnih komedija, primjerice,u filmu Cinderella Story gdje zavodi Chada Michaela Murraya, a on ju ne prepoznaje jer se zamaskirala do neprepoznatljivosti stavivši masku veličine 2 cm oko očiju. Ostali filmovi su Lizzie McGuire, Cheaper by the Dozen itd.

Danny i Christopher Masterson

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Braća Masterson pravi su primjer pravilne raspodjele talenta u obitelji. Oboje su javnosti poznati kao tinejdžerski buntovnici, Danny kao Hyde iz serije That ’70s show, Chris kao Frances iz serije Malcolm in the Middle.Izdvojimo još da smo Christophera mogli gledati i u odličnoj kriminalističkoj drami, American History X, a Dannyja u akcijskom hitu Face Off .

Patrick i Don Swayze

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Dirty Dancing, Ghost, Donnie Darko, Point Break, Waking Up in Reno… Prva asocijacija za većinu je pokojni Patrick Swayze. Ipak, on nije jedini u obitelji koji se okušao u glumi. Jeste li ikad čuli za Dona Swayzea? Čovjek iza sebe ima debeo opus uloga, iako većinom glumi u serijama. Prošle je godine izašao u ne tako uspješnom vesternu Heathness and Thieves, a ja vam za ubijanje znatiželje o glumačkim sposobnostima Dona, osobno preporučujem nelošu dramu Powder Blue.

Sean, Chris i Michael Penn

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

O, da, troje ih je! Ako se ne možete sjetiti odakle vam je poznat Chris, vjerojatno je iz genijalnog djela Quentina Taratina, Reservoir dogs. No mogli ste ga gledati i u Footloseu, Rush Houru i mnogim drugim filmovima, ali i kao gosta u serijama, primjerice, Will i Grace.

Michael Penn, s druge strane i nema tolik opus za sobom, bavi se prvenstveno filmskom glazbom, a filmovi kojima je doprinio su Jerry Maguire, Boogie Nights, I Am Sam itd.

O Seanu ne trebamo ni pričati. The mystic River, 21 gram, Milk, I Am Sam, Thin Red Line… Sve u svemu, bravo za obitelj Penn.

Mark i Donnie Wahlberg

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Iako je meni osobno Marku sličniji Matt Damon (uvijek razmislim 5 sekundi prije nego shvatim tko je tko), Donnie Wahlberg Markov je brat. Markov je opus, iako nisam neki fan akcjiskih filmova u kojima često glumi, zavidan. Nedavno smo ga mogli gledati u komediji Ted. Glumio je i u filmovima Boggie Nights, The Fighter, In Treatment, The Happening
Donnie Wahlberg opredijelio se za nešto strašnije žanrove pa smo ga tako mogli gledati u Sawu 2 i 3, u hororu Dead Silence, u kultnom horor trileru The Sixth Sense itd.

Joaquin, River, Rain, Liberty i Summer Phoenix

Foto:123people.com
Foto:123people.com

I baš kad smo pomislili da je ime Joaquin  čudno, saznamo za „rijeku“, „ljeto“, „kišu“i „slobodu“. Iako je Joaquin bez sumnje najuspješniji u glumačkoj karijeri, ni ostalima 4 ne treba se osporiti glumački talent.  Najstariji, River, poznat nam je kao klinac iz filma Stand By Me i iz filmova My Own Private Idaho i India Jones and the Last Crusade. Rain smo mogli gledati u Hitchu i u filmu O i radi se o nezapaženim, neozbiljnim ulogama. Libertyna jedina filmska uloga je u filmu Kate’s Secret iz 1982. dok je najmlađa, Summer, puno uspješnija. U početku karijere pojavljivala se u serijama, da bi kasnije fokus stavila na filmove pa smo je tako mogli gledati u solidnoj drami Henryja Beana, The BelieverSLC Punku i brojnim drugim filmovima, u filmu Esther Kahn se čak pojavljuje u glavnoj ulozi. Ime Jouaquin Phoenix govori samo za sebe, recimo jednostavno GladiatorWalk the Line, Sings

Tom i Jim Hanks

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Jim Hanks, možda najpoznatiji po ulogama u filmovima Purgatory House i Goofyfoot… Ma koga zavaravamo, samo nikad nismo čuli za te filmove! Mogli bismo reći da smo negdje načuli za njih, kao, ima neki „klik“ u glavi, ali okrutna istina je da samo nismo i da je Tom Hanks daleko uspješniji od svoga brata. Ispravite me ako griješim.

Steve i Michael Buscemi

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Fan sam Stevea, priznajem. Paris, Je t’ aime,The Ghost World, Fargo, The big Lebowski, Reservoir dogs, Trees lounge… Odlični filmovi, kao i sam Steve! Upoznajte i njegovog manje poznatog brata, Michaela. Pogledajte ga u filmu Interview gdje glumi i Steve, I now pronounce you Chuck and Larry, The Collection…

Zooey i Emily Deschanell 

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Zooey sam mrzila nakon 500 Days of Summer, a voljela nakon uloge biseksualke Natalie u komediji Our Idiot Brother, nakon uloge stjuardese u filmu Almost Famous, nastupa u seriji Weeds i volim je u seriji New Girl. Njezina sestra Emily je najpoznatija po ulozi „Bones“ u istoimenoj kriminalističkoj seriji, a gluimila je i u Spidermanu 2, drami My sister’s keeper, romantičnoj drami Cold Mountain i tako dalje.

Jake i Maggie Gyllenhaal

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Jake je za mene uvijek primarno Donnie Darko, no kao nešto čime se može podičiti treba spomenuti i Brokeback Mountain, Source Code, Zodiac, The Day After Tomorrow… Love and Other Drugs ne želim spominjati kao nešto vrijedno ponosa jer zaista ne vidim preveliku vrijednost u tom filmu. Sestra Maggie u sama ima uspješnu karijeru, glumila je Jakeovu sestru u Donnie Darku,u filmovima The Secretary, Mona Lisa Smile, Stranger Than Fiction…

Mary-Kate, Ashely i Elizabeth Olsen

foto: fotomontaža Ziher.hr
foto: fotomontaža Ziher.hr

Sestre Olsen, uvijek pomislimo na Mary-Kate i Ashely. Elizabeth Olsen, mlađa i ne tako popularna sestra, javnosti i nije previše poznata. Glumila je u filmovima Silent House, Red Lights, Liberal Arts  itd. Mary-Kate i Ashely su, naravno, prva asocijacija za seriju Full House.

Be social

Komentari