Nagrade

Ziher te vodi na PIF i lutkarske bisere “Dugu” i “Tutu”

Foto: www.pif.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Idućeg će se tjedna u Zagrebu održati 48. izdanje međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, a u službenom i popratnom programu I TO JE PIF publici će predstaviti dvadesetak predstava europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva. Festival će 12. rujna najaviti tradicionalna povorka lutaka kroz grad, a od danas se u EtnoArt Galeriji može pogledati izložba Lutka, maska, PIF!

Festival će 14. rujna na Sceni Travno otvoriti predstava „Tutu“ nizozemskog kazališta Lichtbende, koja će nas odvesti u dvadesete godine prošloga stoljeća osebujnim spojem kazališta sjena, kazališta predmeta, plesa i glazbe koja se izvodi uživo. Mlada djevojka u crvenim cipelicama raznim nas plesnim stilovima vodi kroz razdoblje između dva svjetska rata, pokretom dočaravajući njegove dobre i loše trenutke.

Tutu je putovanje kroz povijest društvenih i umjetničkih plesova u turbulentnom razdoblju između dva svjetska rata koje će prizvati u sjećanje razdoblje najranije filmske produkcije. Amsterdamsko kazalište Lichtbende u ovoj poetskoj gozbi za oči i uši spaja kazalište, vizualne umjetnosti i glazbu. Predstava otvara festival i igra u utorak, 15. rujna u 19 sati na Sceni Travno, namijenjena svima starijima od 6 godina.

Foto: www.pif.hr
Foto: www.pif.hr

U službenom će programu po prvi puta igrati predstava Umjetničke akademije u Osijek. Duga“, završni rad studenata diplomskog studija glume i lutkarstva, naslanja se na novelu Dinka Šimunovića i odvodi nas u krševito selo gdje je kamen u glavama i oko njih. Tek rijeka Glibuša nudi kratki spas za usijane glave, no ne svima, već samo dječacima. Djevojčice ne smiju trčati niti skakati u vodu da ne bi nagrdile lice. Malena Srna ne razumije ne, ona želi slobodu koju pokušava dohvatiti prolaskom ispod duge. Mogu li to sve doživjeti likovi od kamena, rođeni u kamenu i u kamen uklesani? Predstava je namijenjena svima starijima od 12 godina, a na rasporedu je u četvrtak, 17. rujna, u 19:30 i 21:30 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Ziher.hr vas vodi na izvedbu predstave “Tutu” 15. rujna u 19 sati na Sceni Travno te na izvedbu “Duge” 17. rujna u 21:30 u ZPC. Za svaku predstavu pripremili smo 1×2 karte, a možete ih osvojiti tako da u komentare napišete svoje ime i prezime te ime predstave koju želite pogledati. Nagradnjača traje do ponedjeljka, 14. rujna, kada ćemo na Ziherovoj Facebook stranici objaviti dobitnike.

Be social

Komentari