Intervju

Ziherov glazbeni lonac – From Another Mother: “Publika je cool, samo nikako da krenu te šutke”

Foto: Good Vibrations / Julien Duval
Vrijeme čitanja: 3 minute

Prije From Another Mother postojao je Flowmaster, a onda je ovaj tročlani bend odlučio promijeniti ime i dati nam nove tekovine stonera, psihodelije i progressive. Borna, Roko i Vlado ovog su travnja objavili i EP “Bratebra”, kojeg su producirali Antonino Šimić i Grga, a dečki kažu da iza svog buzza možete čuti odličnu muziku nastalu pod krilaticom “we like it fat and raw!” 

Do sada su svirali u brojnim zagrebačkim klubovima, a početkom godine već su se jednom predstavili publici na Good Vibrations programu, gdje nas očekuju i ove srijede u Vintage Industrial Baru. Tim povodom, dečke smo odlučili nešto malo bolje upoznati i predstaviti ih našim čitateljima u Ziherovom glazbenom loncu.

Od koje ste vi onda majke? Čija ste djeca? Post progressive Stoner HC psychedelic Rock-a? 🙂

Brankica, Vida i Milena. Ali to nije bitno, svi smo mi braća i sestre u Kristu.

Tko sve čini bend i od kada je formirana današnja postava? Budući da postojite od 2012., jeste li svjedočili nekim stilskim promjenama u bendu? Kako su one tekle iz vaše perspektive?

Pa nas trojica, još od te davne 2012. Jedina stilska promjena je ta da nam se Borna ošišala. Bolje je ovako, frizura mu više naglašava crte lica i oči.

Foto: Good Vibrations / Julien Duval
Foto: Good Vibrations / Julien Duval

Kako biste opisali vaš zvuk u tri riječi nekom tko prvi put čuje za vas?

Skini pa slušaj.

EP „Bratebra“ je vani od lipnja. Jeste li zadovoljni? A publika? Što biste mijenjali sada kada gledate unazad? Sudeći prema Last.Fm-u, vaša najslušanija pjesma je Baited, a moj favorit Gaia se, eto našao na trećem mjestu. Koji su vaši osobni hit-favoriti?

Da se Antonino manje miješao u posao Grgi (pomoćnom toncu), bilo bi još bolje. Jednako smo nezadovoljni sa svakom pjesmom pa ih naknadno učestalo mijenjamo i pratimo hoće li zagriženi hc fanovi primijetit. Publika je cool, samo nikako da krenu te šutke!

I da, „Bratebra“? Brat s grudnjakom ili…?

Naziv dolazi od prekomjernog šatrovanja svega sto govorimo, uključujući brate i tebra.

Pohvale za cover, a i logo. Tko stoji iza vaših vizualnih identiteta?

Mastermind jednog od jačih srpskih bendova Empty Corridor-a , imenom Nikola Berović. Zašluzan je za sve.

Što smatrate bitnim za kvalitetno funkcioniranje benda? Kako vi funkcionirate? Družite li se i van benda?

Zna se što je bitno, pričat šatrovački, dobro izgledat i pobrat lajkove na drustvenim mrižama. A osim toga, ljudi si moraju jednostavno kliknut i žitku muziku na isti način.

U vašem zvuku se da naslutiti mnogo raznih glazbenih utjecaja. Što svatko od vas osobno sluša i kako se pri tom nalazite u kreiranju vlastitog izričaja?

Samo wajtsnejk. Od jutra do večeri, sva trojica, tako da nema problema oko slaganja.

U srijedu svirate na Good Vibration programu, gdje smo imali već nekoliko puta priliku čuti vas uživo. Što očekujete od svirke?

Očekujemo Gospino ukazanje.

Foto: Good Vibrations / Julien Duval
Foto: Good Vibrations / Julien Duval

Jeste li upoznati s bendovima s kojima svirate?

Upoznati jesmo priko mriže, ali konkretno nismo imali prilike da ih čujemo uživo…

Ovo je ujedno dobra prilika da Vas pitam koje bendove naše scene rado slušate, podržavate…? Slažete li se s tim da nam je scena procvjetala i da je sve više kvalitetnih underground i neafirmiranih bendova koji se probijaju?

S domaće scene slušamo i podržavamo Cojonese, Tmr,  Rens Argou, Brain Production, Pase, Kandžiju, From Another Mother, Krankšvester, Cold Snap, Kryn, svašta nešto. Naravno, procvjetala je scena samo treba to klubovi, gradovi i publika da pripoznaju na vrime. 🙂

Za kraj – Podijelite s čitateljima Ziher.hr-a na čemu trenutačno radite. Daljnje svirke? Spremate li možda neki novi materijal, ako da kada se mogu očekivati neka nova izdanja?

Stalno radimo na novim stvarima i bit će lepo znaš kako, ako ostane vremena uz slušanje Thompsona.

Be social

Komentari