4. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ove godine Advent na Ziheru donosi nagrade, ali i zanimljive priče i preporuke.

novo u kinu
3. prosinca 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svjedočite povratku u renesansu s Beyoncé, zaplivajte s Aquamanom, doživite horor Crnog petka kakav ni zaposlenici u trgovinama nisu mogli zamisliti, poslušajte tišinu Tihe noći u izvedbi Johna Wooa, zasladite se čokoladnim majstorijama Willyja Wonke i, ukratko, proslavite blagdane uz filmove u prosincu.

Knjige

Život ljudski: Predstavljanje knjige Izabele Šimunović u MUO

Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt
Foto: facebook.com/Muzej za umjetnost i obrt

Večeras, 28. ožujaka, s početkom u 19.30 sati održat će se predstavljanje knjige Izabela Šimunović: Conditio humana / Život ljudski u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a sudjelovat će Katarina Krizmanić, Ecija Ojdanić, Vedran Mlikota, Edin Karamazov i Filip Šovagović.

Izabela Šimunović rođena je 1. lipnja 1970.godine u Zagrebu. Završila je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna, te studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a diplomirala je 1995. godine u klasi profesora Frane Para. Od 1991. izlagala je na stotinjak samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i svijetu: Zagreb, Split, Dubrovnik, Grožnjan, Krk, Ljubljana, London, Graz, Sofija, Beč, Milano, Perugia, Firenza, Dartington (Velika Britanija), Palo Alto (California), Hamilton-Victoria, Canberra, Melbourne (Australija), Geneva…

Autorica je brojnih scenografija u europskim nacionalnim kazalištima, festivalima i televizijskim kućama kao što su Hrvatsko narodno kazalište i Kazalište Gavella  u Zagrebu,  Teatar ITD te Slovenska nacionalna opera u Ljubljani, Bloomsbury Theatre u Londonu, Dartington International Summer Festival, Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, HTV te OTV.  Koautorica je nekoliko bibliofilskih izdanja i suradnica poznatim književnicima, režiserima i muzičarima te je sudionica brojnih likovnih radionica, kolonija i simpozija. Mnogi njeni radovi  nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i svijetu. Njenu bibliografiju čini nekoliko stotina tekstova u katalozima, stručnim časopisima i novinama. Također, sudjelovala je u radu komisija za likovnu djelatnost te je bila je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Be social

Komentari