kina
1. lipnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom lipnju. Blockbusteri su se napokon vratili u kina i tako još više povećali ljetne temperature.

eurosongu
16. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Loreen je praktički bila proglašena pobjednicom Melodifestivalena prije njegovog starta. Postavlja se pitanje zbog čega se uopće onda održavao nacionalni izbor ove godine i trošili silni novci koje su radije mogli sačuvati za organizaciju Eurosonga iduće godine.

Knjige

Znate li što je Monte Librić?

Foto: .sanjamknjige.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: .sanjamknjige.hr
Foto: .sanjamknjige.hr

U koliko ste mislili kako je Monte Librić novi okus čokoladne slastice Monte, grdno ste se prevarili. Naime, riječ je o kulturnoj manifestaciji koja se održava u sklopu festivala Sa(n)jam knjige.

Na inicijativu velikog broja ‘malih’ posjetitelja i njihove zainteresiranosti za knjige i književno stvaralaštvo 2008. godine pokrenuta je ova manifestacija. Cilj joj je promicati dječju knjigu, te upoznati mališane sa novim naslovima iz književnosti namijenjenoj njima. Gostujući autori, kazališne predstave, kreativne radionice i prikazi filmova naći će se na rasporedu ovogodišnjeg Monte Librića. Ukratko, stvoren je pravi raj za buduće Ivane Brlić-Mažuranić i Luke Paljetke.

Upravo je danas nulti dan šestog po redu Monte Librića. Nulti dan je osmišljen kako bi se proslavila stogodišnjica prvog tiskanog izdanja Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića. Službeni početak je sutra – 20. travnja, a sva će se događanja odvijati u narednih šest dana.

Mjesto radnje je Circolo pulske Zajednice Talijana, a razlog tomu je internacionalizacija festivala. Organizatori su željeli podijeliti literarna iskustva sa susjedima Talijanima, a ujedno i potaknuti najmlađe za čitanjem stranih knjiga. Kako bi se ova zamisao što bolje realizirala talijanski autori predstavljat će svoja djela zajedno sa hrvatskim.

Ova kreativna manifestacija u planu ima u potpunosti proširiti svoje vidike i spojiti se sa literarnim stvaraocima diljem svijeta. Ako se nalazite u blizini Pule svakako vam preporučujemo posjet ovom festivalu.

(Visited 227 times, 1 visits today)
Be social

Komentari