Glazba

Izvještaj – Mixed Up Mary (Akustika): Intimne ispovijesti uz vrhunski soundtrack

Foto: Tin Đudajek
Vrijeme čitanja: 2 minute

Akustika nikako da se dogovori sama sa sobom pa je tako u jednom izadnju dostojna svoga imena i zbilja akustična, a u drugom pak električna tako da svaki put kada stignete u Rockmark u Berislavićevoj, osim dobre glazbe, nikada ne znate što će vas dočekati. Ovoga puta dočekali su nas Mixed Up Mary, koji su se nakon nastupa u riječkom Tunelu početkom mjeseca vratili na domaći teren odsvirati pokoju pjesmu i za domaću publiku. Što se matematike tiče, publike je bilo taman tako da nije bilo premalo ljudi, a opet nije bila niti gužva. Bend su činile četiri osobe. Kreativni tandem Lovrenčić, jedan za mikrofonom, drugi za basom, a s njima Erol Zejnilović na gitari, Daniel Kadijević iza bubnja i jedan laptop koji se zvao Dell ili HP, nisam siguran. Osim toga, bio je tu i jedan pas koji se pobrinuo da nam u onim trenucima između pjesama ne bude ni najmanje dosadno što je zapravo odličan taktički potez ako je bio planiran. Ni psu ne znam ime.

Sa psom ili bez psa, bilo je posebno. Od prve pjesme Anin glas ispunio je podrum u centru grada svima nam plijenjeći pozornost od prvog stiha. A kad se vokal ovakvog kalibra spoji sa sigurnošću bas gitare Kondrada Lovrenčića, maštovitošću gitare i ne pretjeranim, ali kreativnim bubnjem, nastane chamber pop svjetskog zvuka; drugim riječima – Mixed Up Mary. Osim svakog instrumenta posebno, moram pohvaliti i zvuk koji je bio odlično složen tako da se u svakom trenutku moglo čuti sve što sudjeluje u nastajanju tog istoga zvuka.

Foto: facebook.com/akustikasession
Foto: facebook.com/akustikasession

Odsviran nam je bio gotovo cijeli prvi EP ‘Rano Je Za Sutra‘, a iz repertoara izbačena mi je osobno najdraža pjesma Ne Ostavljaj Me Samu jer, vjerojatno, laptop ne zna svirati klavir. Sve u svemu, sinoćnji nastup bio mi je prva prilika da poslušam Mixed Up Mary uživo i moj test su definitivno prošli. Pjesme, kada se ožive na live nastupu, nimalo ne gube na kvaliteti, već naprotiv, one postaju bliže, prisutnije i prisnije publici. One na nastupu uživo postaju svjedočenja osjećaja za koje je nemoguće reći da nisu iskreni ili da su, tobože, odglumljeni. Ana nam to jasno daje do znanja. Svakim tonom, izrazom lica i svakom, i najmanjom, kretnjom. Stoga slušanje Mixed Up Mary nije samo banalno slušanje glazbe, već slušanje priče s odličnim soundtrackom.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari