Glazba

Artan Lili 10 godina na sceni slavi regionalnom turenjom i nastupom u Zagrebu

Artan Lili
Foto: Braca Nadeždić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Artan Lili, poznati beogradski noise, pop-rock bend će za svojih deset godina rada, truda i svirki održati nastup u subotu, 19. studenog pred zagrebačkom publikom u Tvornici Kulture.

„Deset godina je trebalo da se zagrebačkoj publici predstavimo u punom svjetlu. Neka nestrpljenje raste. Neka ova mala obljetnica bude povod za naš najveći party u Zagrebu do sada. Vidimo se u Tvornici 19.11.” – poručio je bend koji će nastupiti praćen starim suradnikom VJ-em Izvanrednim Bobom. U zagrebačkoj Tvornici već su nastupali mnogo puta, a prvo od tih gostovanja donijelo im je rasprodani koncert Male dvorane, stoga će 19. studenog nastupiti u Velikoj koncertnoj dvorani Tvornice kulture.

Tri albuma – mnogo publike

Artan Lili iza sebe ima tri objavljenja studijska albuma; „Artan Lili” (2015), „New Deal” (2018) i „III” (2019). Prvi singl koji su ikada izbacili bio je Džoni objavljen u studenom 2012. Od tada pa sve do danas nisu prestali  iznenađivati svoju publiku.

Klupski, rock, pop bend gotovo je svakog puta napunio Tvornicu Kulture pa je neupitno kako će i ovoga puta atmosfera biti užarena. Hitovi koje je sastav pružio publici kroz ova tri albuma poznati su mnogima. Pjesme kao Ako stanemo tu, Priča, Srce i brojne druge ponovno će zasvirati prostorijama Tvornice Kulture i to u sklopu slavlja 10 godina rada ovog sastava.

Glazba alternativnog rock, ili indie zvuka doista doprinosi riječima i porukama koje ovaj sastav pruža svojom glazbom. Tekstovi socijalne, društvene i ljubavne tematike koje obično govore o sitnom čovjeku odnosno pojedincu karakteristični su izričaj za Artan Lili.

Za 10 godina postojanja regionalna turneja

„Budući da su naše novonastale banana republike premale da bi imale održivu scenu samu za sebe, poželjno je da postoji međusobni support na prostoru cele ex-Yu.”, rekao je za Ziher.hr Artan Lili prije osam godina, i očito se i dalje drže istoga.

Slavlje svojeg desetogodišnjeg postojanja odlučili su proslaviti koncertom turnejom po mnogim regionalnim mjestima od kojih je jedno i Zagreb. Postava ovog sastava više se puta promijenila, no 19. studenog pred zagrebačku publiku dolaze Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara).

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kuna u pretprodaji te 100 kuna na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entria i online na Entrio.hr.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari