Glazba

Bistro na rubu šume uz Stray Dogg i Denis Katanec Okaganan LTD

Foto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

Zagrebački Klub. će 17. listopada, u sklopu programa Bistro na rubu šume, ugostiti beogradski Stray Dogg i bend/projekt Denisa Kataneca – Denis Katanec Okanagan LTD. Prvi koncert beogradske grupe imali smo priliku čuti još prije dvije godine, a u travnju ove godine uživo se moglo čuti Anu Ćurčin i Dukata Strajnića. Sada stižu u kompletnom sastavu, uz izvrsni noviji projekt kantautora Denisa Kataneca.

Stray Dogg

Beogradska grupa Stray Dogg postoji tri godine, a čine je Dukat Strajnić – glas i gitara, Marko Ignjatović – gitara, Ana Janković – violina i glas, Jelena Damjanović – klavir, Vladimir Milićević –bas i Relja Ilić –bubanj. Bend je objavio dva studijska albuma (“Almost” i “Fire’s Never Wrong”), a treći je najavljen za 2015. godinu te su do danas odsvirali preko 100 koncerata. Pored samostalnih nastupa, tokom karijere dijelili su stage s mnogim slavnim domaćim i stranim izvođačima, a neki od njih su: Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus, Howe Gelb…

Stray Dogg je organizirao dva nezaboravna izdanja “Americana Night Festivala” u Velikoj sali Doma omladine Beograda u suradnji s Ambasadom SAD-a, a osim njih nastupali su Ana Ćurčin, Wooden Ambulance i On Tour 2013. godine, odnosno Lovely Quinces, Went i J.R. August 2014. godine. Sudjelovali su na brojnim lokalnim i regionalnim kompilacijama, obradili Bonnie “Prince” Billyja i Songs: Ohia, ali i poklonili svoju potpuno novu pjesmu “What Could Have Been” za kampanju “65+: Stari nisu stvari” za naše starije sugrađane.

Ove godine učinjen je još jedan veliki korak – Stray Dogg je po prvi put u svojoj karijeri nastupao na Main Stage-u EXIT festivala. Također, u društvu kultnih Howe Gelba i Dana Stuarta svirali su i u Kotoru na Sea Rock festivalu. Krajem listopada prošle godine snimaju novu verziju pjesme “Time” sa njihovog drugog studijskog albuma “Fire’s Never Wrong”, na kojoj gostuje genijalni Devendra Banhart i koju prati spot (u režiji Marije Strajnić i Miloša Jaćimovića) koji se i dalje prepričava – i koji je do sada pogledan skoro 150.000 puta.

Stray Dogg i dalje istražuje sebe i glazbu koja ga okružuje, igra se s atmosferom i stihovima, a svaki koncert je prilika da i oni, kao i publika, nauče nešto novo.

Denis Katanec Okanagan LTD

Projekt/bend nastao početkom 2014. s namjerom rada na pjesmama koje je Denis (poznatiji kao frontmen benda Felon) napisao u Kanadi, točnije Okanagan Valleyu. U travnju ove godine snimaju i izbacuju “Sve moje Laurie” EP koji dobiva odlične kritike.

Koncertni program Bistroa počinje u 21h, a nakon koncerata slijedi DJ after u retro štihu – Tanceraj. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 35 kn, a na ulazu (ukoliko ostane karata) će biti 45 kn. Ulaznice možete kupiti u Tvornici Kulture, Aquarius CD shopu, Dirty Old shopu i preko Entrio servisa.

Be social

Komentari