22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Nagrade

Nagradnjača: Bistro na rubu šume & Buchqurish u Klubu!

Foto: facebook.com/Klub.
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/Klub.
Foto: facebook.com/Klub.

Bistro na rubu šume: Miki Solus & Radost!

Do sada ste već trebali biti upoznati s činjenicom da je u Klubu svakog prvog petka u mjesecu “Bistro na rubu šume”. Ipak, travanj je silom prilika iznimka i ovaj put vas “Bistro” očekuje u subotu navečer. Ovoga puta sviraju Miki Solus & Radost, a upad je 20 kuna. Nakon koncerta ekipa se zabavlja uz Buchqrish.

Miki Solus

Iza imena Miki Solus krije se zagrebački kantautor, koji je svojim zabavnim i kreativnim pristupom glazbi uspio stvoriti svoj prepoznatljivi izričaj – koji najjednostavnije možemo opisati kao akustični rap, s primjesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata.

Bez previše filozofiranja, Miki je talentirani glazbenik sa šašavim izričajem, koji osvaja na prvu. Do sada je objavio dva studijska albuma, “Muzika sumnjive kvalitete” (2011.) i “Bojim se muzičkih kritičara” (2012.), a prema nedavnim Facebook statusima, uskoro možemo očekivati i novo EP izdanje. Krajem godine predstavio je i novu pjesmu – “Bijela čokolada”, koju je opisao riječima ‘Gengsta jazz pjesma za henganje u kmici’.

Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao “NE” gitari i sjeo za klavijature. Svira uz pratnju Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Odsvirali su preko 50-ak koncerata, među kojima i Terraneo ove godine. Snimljena su 2 hita – “Mrtav je Johnny” i “Smrt je romantična”. Uskoro se očekuje izlazak prvog EP-a.

“Njegov akustični rep pršti od maštovitosti i humora. Može se reći da je popušio srž onog šlifa koji je Beck imao na početku svoje karijere.”

“Uz sav svoj naoko zajebantski pristup glazbi, Miki isporučuje autentičan pomaknuti muzički izraz čija izvedba i koncept su sve samo ne – apsurdni.”

Radost!

Radost! su zagrebački četverac u klasičnoj rock postavi (oboa, harfa, engleski rog, timpani i zbor eunuha) koji svira retro post pop rock, kune se u nedostižne (Beefheart, Residents, Zappa, Funkadelic, Buldožer, Can, nastavite niz). Javno se zalažu za nepopularnost i siromaštvo!

Osnovani 2007. i od tad objavili tri albuma:

Radost oslobađa (2007. )

Radost! si i u Radost! ćeš se pretvoriti (2009.)

Radost! jede svoju djecu (2013.)

Ulaznice možete kupiti ili online preko sustava Entrio, na Entrio prodajnim mjestima ili na ulazu po cijeni od 20kn.

Foto: facebook.com/Klub.
Foto: facebook.com/Klub.

Buchqrish: Hit Deponij

Nakon koncerta u Klubu vas očekuje Buchqrish, ovoga puta s naglaskom na nikad prežaljene 90-e. Navedena dekada nekako je period u kojem je večina nas upijala prve note preko istrošenih audio kaseta i raznih, pretežito njemačkih, glazbenih tv kanala i teško je uopće zamisliti da je moglo biti ikako drugačije. Danas, u ovome multimedijalnom web dobu legalno-ilegalnih downloada koji traju svega nekoliko minuta, taložimo čitave kolekcije glazbenih uradaka u raznim formatima i kompresijama, no ponekad nas pukne upravo nostalgija za 90-ima. Za konzumacijom preko kasnonoćnih radijskih emisija čija se frekvencija i signal lako gube ili prepričavanje top ljestvica koje su tada u biti nešto i značile.

Na glavnom flooru tako ćemo imati određeni homage upravo tom periodu našeg, a lako moguće i vašeg djetinjstva, a plan je iscijediti sve dobro što nam je posljednjih 10 godina 20.stoljeća podarilo, a što volimo i danas.

U Tunelu ćemo se pak prisjetiti otprilike istog vremenskog razdoblja, s nešto žešćim notama, opasnijim frajerima i prvenstveno s naglaskom na obljetnicu tragične smrti Kurta Cobaina i prestanka djelovanja kultne Nirvane, čijih pjesama te večeri sasvim sigurno neće nedostajati.

Main Floor

Sin & Nifty Nina

Kurt Cobain & friends floor:

Babilonska & Mile

Upad: 10kn prije / 20kn nakon ponoći

Ziher za vas ima 2×2 upada za Bistro na rubu šume nakon čega možete ostati i na after Buchqurishu! Sve što treba je na ovaj članak komentirati vašim imenom i prezimenom! Dobitnike javljamo u petak!

Be social

Komentari