Nagrade

Nagradnjača: Bistro na rubu šume – Kimiko & Marinada

Foto: facebook.com/Klub.
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/Klub.
Foto: facebook.com/Klub.

Zagrebački Klub. svakog prvog petka u mjesecu organizira Bistro na šume, a ovoga puta s vama su Kimiko & Marinada. Nakon koncerta u Klub.-u 7. ožujka će vas zabavljati plesnjak “Tanceraj w/ swinganje” uz polaroid party. Program kreće u 21 sat.

Kimiko

Kimiko svoj glazbeni stil nazivaju “opterećeni pop” i donose zanimljivu mješavinu uobičajenih pop i rock formi nudeći pritom, za ovo podneblje uistinu rijedak, kreativan stvaralački pristup. U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, što rezultira nesvakidašnjim elektro-pop pjesmama u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeće, a ponekad sanjivo suzvučje tonova. Sve je krenulo onog trenutka kada su se Lora i Zoran našli u studiju, snimili mikser za kolače naslonjen na gitaru, ubacili ga u sampler i odsvirali dobiveno na klavijaturama. Tim eksperimentom objedinili su ono što ih je oboje uzbuđivalo – potragu za novim i neobičnim zvukovima i instrumentima, te pronašli dobitnu kombinaciju za svoje buduće pjesme.

Foto: Kimiko/Neven Zubak
Foto: Kimiko/Neven Zubak

Zoran i Lora u svom studiju “Studio Heim” ne snimaju i produciraju samo Kimiko već i bendove kao što su Lollobrigida, Afion, Shoxx, U pol 9 kod Sabe i razne druge mlade glazbenike.

Marinada

Marinada nastaje 2003. godine u Rijeci. Sastav čine: Marin Alvir, Robert Merlak, Marko Čavrak i Saša Matić. Glazbeni izričaj na temeljima elektronike i akustike grade kroz jednostavnost, melodioznost i senzibilnost.

„Njih četvorica, Marin, Robert, Saša i Marko, stali su na mali podij i krenula je melodija, lijepa i tanka, skoro lomljiva. Elegantno me povukla sa sobom, kako to već ljepotice znaju, i sat vremena kasnije izbacila van svježeg i novog. Bio je to mentalni welness. Ili meditacija. U svakom slučaju, nešto ljekovito. Glazba Marinade ima hipnotičko svojstvo; uvuče li vas u sebe otkrit ćete jedno toplo, mekano, jako ugodno mjesto“ (Ante Perković;IHG).

„Marinada radi takvu jednu vrstu pred-glazbe, ako se tako što može reći, što zvuči kao da je nastala “prije” glazbe same, kada je stvar bila puno ozbiljnija, pa se tonovima liječilo život ili prizivalo kojekakve sile.“ ( Dario Grgić; Novosti ).

„Riječ je o unikatnim izdanjima na domaćoj sceni, koja još jednom prestavljaju Marinadu kao bend opčinjen šetnjom po marginama popularne glazbe“(Zoran Baljak;Novi list).

Marinada promovira novi (18.) album “Marinada na dobrom glasu” (Slušaj najglasnije!)

Ziher za vas ima 2×2 ulaznice za Bistro na rubu šume! Sve što treba je podijeliti facebook objavu ovog članka s naše facebook stranice, na svom profilu. Objava mora biti javna, a mi ćemo u četvrtak objaviti sretne dobitnike!

Za sve one koji ne uspiju osvojiti kartu, cijena ulaznica je 20 kn. Može se kupiti na ulazu Klub.a, preko online sustava Entrio i svih Entrio prodajnih mjesta (Tvornica, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop).

 

Be social

Komentari