22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Nagrade

Nagradnjača: Bistro na rubu šume – Tanceraj uz Svemir i U pol’ 9 kod Sabe

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

 

Završna večer ciklusa za Bistro na rubu šume bit će cijela u duhu proslava i obljetnica. Dok je za ekipu iz grupe U pol 9 kod Sabe to prilika da obilježe točno pet godina svirke, članovi Svemira imati će razloga za proslavu – i to čak dva. Naime, Svemir ovoga lipnja navršava točno dvije godine od kada su izbacili svoj prvi singl Ne sjećam se kiše i tako se predstavili široj publici. Nakon odlično primljene pjesme koja je i danas rado slušana, te godine uslijedio je i prvi, jednako dobro ocijenjeni album, a sada, dvije godine kasnije, u jeku su priprema za izlazak drugog albuma i kao najava istog upravo ovih dana izbacuju singl Ljubit se na kiši.

U pol’ 9 kod Sabe nastupom u sklopu ciklusa Bistro na rubu šume u Klubu, proslaviti će točno 5 godina svirke!
Bend koji od svojih prvih dana ima epitet aktivističkog/lezbijskog odlučio je načeti neke, na domaćoj glazbenoj sceni, do sada neispričane priče. Duhovite i melodiozne songove, žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta, pišu klavijaturistica Ana i pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima su: Goran (gitara i ukulele), Nataša (bas) i Zrinka (bubnjevi). Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije, odbijaju se cenzurirati ili biti neutralne. U Klubu će im se pridružiti Lora (Kimiko) na basu, pošto je njihova basistica Nataša na poslovnom putu.

Program Tanceraja će vas nakon Bistroa oduševiti te nagovijestiti kako ponovno plešemo uz šlager, rockabilly, funk & swing i fotkamo se kako i priliči ovakvom eventu, s polaroidnim aparatima. Retro plesnjaci i polaroidi postaju savršena kombinacija za vaš izlazak. Ulaznice za Bistro ili Tanceraj možete kupiti ili online preko sustava Entrio, na Entrio prodajnim mjestima ili na ulazu po cijeni od 20kn.

Ziher vas vodi na ovaj rođendanski završni Bistro na rubu šume u petak uz dva odlična benda i after u retro duhu. Sve što trebate učiniti je ostaviti ime i prezime u komentaru ispod članka i čekati rezultate koji će biti objavljeni na našoj facebook stranici. Dijelimo 2×2 upada. Sretno svima!

Be social

Komentari