Glazba

Corey Taylor otkazao turneju: vjerojatno i hrvatski nastup

Corey Taylor otkazao sjevernoameričku turneju 2024.
Vrijeme čitanja: 2 minute

Corey Taylor, pjevač grupe Slipknot i Stone Sour, otkazao je planiranu solo turneju po Sjevernoj Americi za 2024. godinu zbog problema s mentalnim i fizičkim zdravljem.

Umjesto turneje koja je trebala započeti 3. veljače u Torontu, Taylor će iskoristiti vrijeme kod kuće kako bi se posvetio svom blagostanju. U Hrvatskoj je najavljen za 6. lipnja.

Pjevač prepoznatljiva i čvrsta vokala napisao je na svom profilu X-a (bivši Twitter):

Teška srca objavljujem otkazivanje nadolazeće sjevernoameričke turneje. Posljednjih nekoliko mjeseci moje mentalno i fizičko zdravlje slabe, i došao sam do točke koja nije bila zdrava ni za mene ni za moju obitelj. Znam da će ova odluka nekima biti šokantna, a drugima možda neće biti draga, ali nakon pažljivog promišljanja o tome gdje se nalazim i kamo sam išao, moram se povući i biti kod kuće sa svojom obitelji.

Letter written with white letters on black background in two paragraphs digitally, hand signes.
Corey Taylor – objava o otkazivanju turneje

Taylor je bio na turneji i promovirao najnoviji solo album, „CMF2” objavljen u rujnu. Tijekom intervjua za različite medije povodom izlaska albuma, Taylor je govorio svojem putu do trezvenosti i duševnom zdravlju.

Unatoč otkazivanju njegove solo turneje, planirani datumi koncerata grupe Slipknot za 2024. još nisu pogođeni ovom odlukom.

Među zakazanim nastupima su američki festivali Sick New World, Welcome to Rockville i Sonic Temple, kao i turneja po UK-u i Europi u prosincu, na kojoj će, povodom 25. godišnjice svog albuma iz 1999. godine, izvesti svoj album pod maskama u cijelosti.

Pretpostavlja se da je, međutim, nastup zakazan za zagrebačku Šalatu 6. lipnja 2024. ipak pogođen ovom odlukom. Nije izgledno očekivati kako će europske nastupe održati ako ne održi sjevernoameričke, ali tračak nade – postoji.

Uskoro više informacija.

Be social

Komentari