Glazba

Izvještaj – Terraneo (1. dan): Ribarska fešta uz elektroničke ritmove

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Jučer je započelo treće izdanje šibenskog Terranea. Od ove je godine nekoliko novosti koji su doprinijeli kvaliteti sadržaja. Prva je novost što se više ne može kupovati na području festivala novcima, već su oni sada zamijenjeni bonovima. Prva je kritika što se bonovi nisu mogli napuniti eurima. Općenito ne postoji mjenjačnica na području festivala. Strani su turisti vjerojatno jučer zbog toga potrošili manje od očekivanog. No dobro, hrana i popratni sadržaj se svake godine povećava, a tako je bilo i ove godine.  Druga je novost što Terraneo ima svoju plažu. Plaža je udaljena 4 kilometra od festivala pa je ranojutarnje osvježenje popraćeno uz polusatno hodanje na prekrasnom suncu ili kratkom vožnjom u busu. Zbunjujući ulazi su također iziritirali posjetitelja kako je signalizacija bila loša. S druge strane treba pohvaliti skrivene partyje koji su uvijek iznova ugodno iznenadili.

Što se tiče kvalitete izvođača, Terraneo ima širi spektar izvođača, naglašen na različitim glazbenim žanrovima od INmusica. Dani su u ovogodišnjem rasporedu poredani prema tematici što omogućuje dolazak većeg broja jednodnevnih posjetitelja.

Zbog gužve smo nažalost propustili Mayales i Woods, ali smo na vrijeme stigli na blijedi Fundamental koji je više pokušao animirati publiku nego održati upečatljiv nastup, također, teško je bilo popuniti prazninu koju je Azealia Banks ostavila iza sebe. Bend zvuči kao jeftina Jamajkanska verzija Prodigyja, a neprestano poskakivanje članova je na trenutke djelovalo kao već više puta pogledan film. Azealia, ostala si nam dužna.

Nakon njih je na Terra stageu započeo Krankšvester. Porno rap je još jedanput djelovao na trenutke zabavno na granici smijeha i gađenja. Definitivno su zaokupili pažnju slušatelja uz oscilacije pjesama koje su djelovale  u svim emocionalnim ladicama.

Headliner večeri je kasnio desetak minuta uz velik broj gledatelja, najveći koji je glavna pozornica u svojoj kratkoj povijesti ikada vidjela.  Presjek karijere uz nekoliko novih pjesama zvuči točno onako kako smo i zamišljali – energično. Slab razglas nije uspio pokvariti dobar nastup na kojem se našlo mjesta i za nove pjesme.

Kawasaki 3P uvijek djeluje svježe. Njihov epitet benda koji uvijek odradi dobar koncert ide uz bok s Let3 koji uvijek pruži očekivani show bez nekih većih iznenađenje. Tehnički problemi kod Kawasakija ne kvare doživljaj. Dobar izbor festivalskog vodstva je staviti ovakav kalibar benda u dva ujutro.

Sve u svemu je prvi dan dobio pozitivnu ocjenu. Uz neprestani miris pržene ribe iz obližnjih konoba koji su uvedeni kao noviteti, festival Terraneo dobiva zaokruženu cjelinu oslanjajući se na tradicionalna jela i običaje ovog podneblja.

Be social

Komentari