Glazba

Izvještaj – The Sore Losers: Nevjerojatan koncert koji ste svi propustili

Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

The Sore Losers jučer su u Klubu odradili nevjerojatan koncert i to za doslovno pet ljudi. Ovi mladi Belgijanci predstavili su nam svoj agresivni, čvrsti, glasan, brz, energičan i karizmatičan rock’n’roll koji uvelike podsjeća na Eagles Of Death Metal s primjesama zvuka Queen Of The Stone Agea ili čak Black Rebel Motorcycle Cluba. Iako je inspiracija njihove glazbe očita i lako prepoznatljiva, upravo je frapantno koliko se takav zvuk uspije profurati na nov i zanimljiv način. The Sore Losers su to sinoć u najboljem svjetlu prezentirali. Osim toga, iako nominalno mali bend, pokazali su sinoć koliko su zapravo veliki jer im nije bilo ispod časti stati pred tek petero ljudi i koncert odraditi s evidentnim guštom i ogromnim osmijehom na licu. Na tome im zbilja naklon do poda i veliko HVALA! Ako ništa, nadam se da su jučerašnji koncert doživjeli kao live probu za ostatak svoje mini turneje.

Koliko je dobro bilo najbolje može posvjedočiti činjenica da sam bio prilično umoran nakon koncerta. Od čega, nisam ni sam točno siguran, ali ima nešto u toj glazbi koja iz čovjeka izvlači svu energiju i tjera ga na kretanje, makar ono bilo tek hipotetsko ili nesvjesno. Na ovakvu divnu glazbu, predivni rock’n’roll može se plesati i duhom, kao i tijelom! I zbilja, svih nas pet ostali smo prilično rastreseni, ali i vidno sretni po završetku zadnje pjesme.

Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Ne znam ni što da prvo istaknem iz jučerašnjeg nastupa. Od svega, prvo mi na pamet pada nevjerojatna vještina sviranja solaža drugog gitarista koja je konstitutivni dio skoro pa svake stvari. Ovakvog talenta ne bi se posramili niti najveći gitaristi. Uz to, trebam spomenuti i kreativno korištenje brojnih gitarskih pedala čije se pametno korištenje savršeno uklapalo u pojedine pjesme. U svom tom mnoštvu stoner, rock, a i nešto sitno indie gitarskih zvukova, svoj je dio dobila i ritam sekcija koja, kada bi ostala sama, gitarsku je tišinu dostatno i nedosadno zamijenila. Ovdje ističem kratki bas solo na pjesmi Juvenile Heartattack. Sve ovo potvrđuje da jučer u Klubu nije svirao tek neki bend, već produkcijski kvalitetan i glazbom osvježavajuć bend koji zaslužuje znatno više od onoga što su jučer, nažalost, dobili.

The Sore Losers u Zagreb su stigli predstaviti treći studijski album “Skydogs” koji, koliko smo imali prilike čuti, ostaje na istoj traci kao i prethodna dva. Zvuk je u Klubu sinoć bio dobar. To možda možemo zahvaliti nedostatku publike zbog koje se, možda, zvuk mogao ljepše širiti po prostoriji, ali i zbog bendovskog ton majstora koji zna točno kako uštimati bend. Na novim stvarima koje su jučer svirali moguće je čuti nešto više tog indie zvuka koji me najviše podsjeća na Švedske The Hives s primjesama hard rocka s fenomenalnim solažama u maniri Wolfmothera i to u njihovim najboljim danima. Zbog svega toga, “Skydogs” je album kojem se izuzetno veselim. Na kraju, što reći nego da ste svi jučer propustili jedan nevjerojatan koncert.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari